Aluminium And Soil pH - Effects Of Aluminium Soil Levels

Innholdsfortegnelse:

Aluminium And Soil pH - Effects Of Aluminium Soil Levels
Aluminium And Soil pH - Effects Of Aluminium Soil Levels

Video: Aluminium And Soil pH - Effects Of Aluminium Soil Levels

Video: Aluminium And Soil pH - Effects Of Aluminium Soil Levels
Video: Aluminium in soils with VicNoTill 2024, April
Anonim

Aluminium er det metallet som finnes mest i jordskorpen, men det er ikke et essensielt element for verken planter eller mennesker. Les videre for å finne ut om aluminium og jords pH, og symptomene på giftige aluminiumnivåer.

Legge til aluminium i jord

Å bruke aluminium i hagejord er en rask måte å senke jordens pH for syreelskende planter som blåbær, asalea og jordbær. Du bør bare bruke den når en pH-test viser at jordens pH er for høy med ett punkt eller mer. Høye jordnivåer av aluminium er giftig for planter.

Det tar mellom 1 og 1,5 pund (29,5 til 44,5 ml) aluminiumsulfat per 1 m² for å senke jordens pH med ett punkt, for eksempel fra 6,5 til 5,5. Bruk den mindre mengden for sandjord og den høyere mengden for tung jord eller leirjord. Når du legger aluminium til jord, spre det jevnt over jordoverflaten og deretter grave eller bearbeide jorda til en dybde på 6 til 8 tommer (15 til 20,5 cm.).

Aluminiumsjordtoksisitet

Den eneste sikre måten å utelukke toksisitet i aluminiumsjord er å ta en jordprøve. Her er symptomene på aluminiumtoksisitet:

  • Short roots. Planter som vokser i jord med giftige nivåer av aluminium har røtter som er så lite som halvpartenlengden på røttene i ikke-giftig jord. Kortere røtter betyr redusert evne til å tåle tørke, samt redusert næringsopptak.
  • Lav pH. Når jordens pH er mellom 5,0 og 5,5, kan jorden være lett giftig. Under 5,0 er det en meget god sjanse for at jorda inneholder giftige nivåer av aluminium. Jord med en pH over 6,0 inneholder ikke giftige nivåer av aluminium.
  • Næringsmangel. Planter som vokser i jord med giftige nivåer av aluminium viser symptomer på næringsmangel som hemmet vekst, blek farge og generell svikt i å trives. Disse symptomene skyldes delvis den reduserte rotmassen. Mangel på næringsstoffer er også forårsaket av tendensen til essensielle næringsstoffer, som fosfor og svovel, til å kombineres med aluminium slik at de ikke er tilgjengelige for planteopptak.

Testresultater av jordaluminium gir forslag for å korrigere jordtoksisitet. Generelt er den beste måten å korrigere toksisiteten i matjorda på med jordbrukskalk. Gips øker utlekkingen av aluminium fra undergrunnen, men bruk det med forsiktighet. Aluminium kan forurense vannskiller i nærheten.

Anbefalt: