Snegle- og snegleeggidentifikasjon – hvordan bli kvitt snegle-/snegleegg i hager

Innholdsfortegnelse:

Snegle- og snegleeggidentifikasjon – hvordan bli kvitt snegle-/snegleegg i hager
Snegle- og snegleeggidentifikasjon – hvordan bli kvitt snegle-/snegleegg i hager

Video: Snegle- og snegleeggidentifikasjon – hvordan bli kvitt snegle-/snegleegg i hager

Video: Snegle- og snegleeggidentifikasjon – hvordan bli kvitt snegle-/snegleegg i hager
Video: Snegle 2024, April
Anonim

Snegler og snegler er to av en gartners verste fiender. Matvanene deres kan ødelegge grønnsakshagen og prydplantene. Forhindre fremtidige generasjoner ved å identifisere egg fra snegler eller snegler. Hvordan ser snegle- og snegleegg ut? Les videre for å undersøke disse fantastiske, men irriterende, slimete skapningene og lære hvordan du blir kvitt snegle-/snegleegg.

Hvordan ser snegle- og snegleegg ut?

Vi har alle sett det. Den avslørende sporen av slim over steiner, fortau, huskledning og eventuelle utsatte områder. Snegler og snegler er stort sett aktive om natten og gjemmer seg under steiner og rusk om dagen. De kan være vanskelige å utrydde fordi de er flinke til å gjemme seg, men fôringsaktiviteten deres er umiskjennelig. Identifisering og ødeleggelse av snegleegg er en god start på å redde bladgrønt og andre smakfulle planter.

Snegleegg og snegleegg i hager legges ofte på overflaten av jorda og dekkes vanligvis av bladstrø eller annet organisk rusk. De er belagt med en slimete substans som er litt gummiaktig. Eggene er litt gelatinøse og har ingen perfekt form. Noen ganger legges de på vegetasjon, men er vanligvis vanskeligere å få øye på når de legges påjord.

Se etter brungrå, slimete bunter når du identifiserer egg fra snegler eller snegler. Eggene klekkes om omtrent en måned og begynner å mate umiddelbart, og når voksen alder om tre til fem måneder. En lommelykt er et godt verktøy for å identifisere snegleegg. Pass på å sjekke under bladene også, siden begge dyrene kan klamre seg til nesten hvilken som helst overflate.

Hvordan bli kvitt snegle-/snegleegg

Snegler og snegler krever fuktige forhold og unngå lyse områder. Begynn med å rydde opp rundt hagen og hjemmet. Rak opp hauger med organisk materiale, løft ved fra bakken, og plukk opp gjenstander som vil gi ly for de slimete dyrene. Riv og snu jorden i områder som har vært uberørt.

Skrap av eventuelle eggklatter du kan støte på, noe som vil forhindre at en andre generasjon av skadedyrene napper vekk plantene dine. Snegle- og snegleegg i hager kan være svært vanskelig å finne, og det er ingen måte du kan finne dem alle. Deretter er det videre til trinn 2, som er å bekjempe de voksne selv.

Voksen snegle- og sneglekontroll

Det er mange snegleagn på markedet som er effektive for å kontrollere skadedyrene. Du kan også gå ut om natten og håndplukke dem. Ødelegg dem ved å putte dem i en bøtte med såpevann eller s altvann. Dyrene er tungvinte å plukke opp, så bruk en sparkel eller til og med spisepinner. La fruktskall eller grønnsaksbiter stå ute slik at sneglen eller sneglen kan komme ut og spise, så kaster du dem bare mens de spiser. De tiltrekkes også av våt kjæledyrmat.

Hvis du ikke vil gå til alle disse problemene, kan du stille en hvilken som helst seng derdu har følsomme planter med kobbertape. Du kan også strø kiselgur, knuste eggeskall eller andre skrapete ting for å avvise dem.

Hvis alt annet mislykkes, skaff deg noen dyr som elsker å spise snegler og snegler. Et par ender eller en hønseflokk hjelper til med å holde hagen din fri for disse skadedyrene.

Merk: Eventuelle anbefalinger knyttet til bruk av kjemikalier er kun til informasjonsformål. Kjemisk kontroll bør bare brukes som en siste utvei, siden organiske metoder er tryggere og mer miljøvennlige.

Anbefalt: