Kissing Bug Control - Hvor kan kyssefeil bli funnet og hvordan eliminere dem

Innholdsfortegnelse:

Kissing Bug Control - Hvor kan kyssefeil bli funnet og hvordan eliminere dem
Kissing Bug Control - Hvor kan kyssefeil bli funnet og hvordan eliminere dem

Video: Kissing Bug Control - Hvor kan kyssefeil bli funnet og hvordan eliminere dem

Video: Kissing Bug Control - Hvor kan kyssefeil bli funnet og hvordan eliminere dem
Video: How to Get Rid of Kissing Bugs (4 Easy Steps) 2024, Kan
Anonim

Kyssende insekter lever som mygg: ved å suge blod fra mennesker og varmblodige dyr. Folk føler vanligvis ikke bittet, men resultatene kan være ødeleggende. Kyssende insekter forårsaker alvorlig skade ved å spre sykdom til mennesker og dyr. De kan også forårsake dødelige allergiske reaksjoner. La oss finne ut mer om å identifisere og eliminere kyssefeil.

Hva er Kissing Bugs?

Kyssende insekter (Triatoma spp.), også k alt konenose-insekter, er lette å kjenne igjen på de 12 oransje flekkene rundt kantene på kroppen. De har et særegent, kjegleformet hode med to antenner og en pæreformet kropp.

Disse insektene lever av blodet til varmblodige dyr. De injiserer ikke sykdomsorganismen når de suger blod, men skiller det ut i avføringen i stedet. Mennesker (og andre dyr) smitter seg selv når de klør det kløende bittet. Kyssende insekter har en tendens til å suge blod fra fuktige, ømme områder i ansiktet.

Hvor kan man finne kyssefeil?

I USA finnes kyssekrybber fra Pennsylvania sør til Florida, og fra Florida vestover til California. I Mellom-Amerika og nordlige deler av Sør-Amerika spredte de en farlig sykdom k alt Chagassykdom, som spres av protozoen Trypanosoma cruzi.

Selv om T. cruzi også finnes i kyssekryp i USA, sprer sykdommen seg ikke like lett på grunn av forskjellen i klima og vår tendens til å eliminere kyssekryp fra hjemmene våre før de blir et alvorlig problem, som reduserer mengden kontakt. Ettersom global oppvarming øker temperaturene, kan sykdommen ta tak i USA. Den har allerede blitt et problem blant hunder i Sør-Texas, og det er noen få rapporterte tilfeller av sykdommen i Texas.

Kyssende insekter kommer inn i hjemmene gjennom åpne dører og vinduer. De tiltrekkes av lys i og rundt boliger. Insektene gjemmer seg om dagen og kommer ut for å mate etter solnedgang. Innendørs skjuler kyssende insekter seg i sprekker i vegger og tak og andre bortgjemte områder. De gjemmer seg også i kjæledyrsengetøy. Utendørs tilbringer de dagene under blader og steiner og i dyrelivsreir.

Kissing Bug Control

Så hvordan eliminerer man kyssefeil? Det første trinnet i å kontrollere kyssende insekter er å fjerne infisert kjæledyrsengetøy og sjekke loftet for mus, rotter, vaskebjørn og ekorn. Disse dyrene må fjernes, og reirene deres må ryddes opp for å kontrollere insektene fullstendig.

Kyssende insekter reagerer godt på insektmidler. Velg et produkt merket for bruk mot Triatoma. De mest effektive insektmidlene er de som inneholder cyflutrin, permetrin, bifentrin eller esfenvalerat.

Forhindr reinfestation ved å støvsuge og forsegle gjemmesteder og inngangspunkter ofte. Dekk vinduer og dører med finmaskede skjermer,og tette eventuelle andre sprekker eller åpninger som fører til utsiden.

Anbefalt: