Aprium Tree Info - Tips for growing aprium trees in the landscape

Innholdsfortegnelse:

Aprium Tree Info - Tips for growing aprium trees in the landscape
Aprium Tree Info - Tips for growing aprium trees in the landscape

Video: Aprium Tree Info - Tips for growing aprium trees in the landscape

Video: Aprium Tree Info - Tips for growing aprium trees in the landscape
Video: How to Plant Fruit Trees: The Complete Guide 2024, Mars
Anonim

Jeg vil våge å gjette at vi alle vet hva en plomme er, og vi vet alle hva en aprikos er. Så hva er apriumfrukt? Aprium trær er en krysning eller hybrid mellom de to. Hvilken annen informasjon om apriumtre kan være nyttig i dyrkingen? Finn ut mer i denne artikkelen.

Hva er Aprium Fruit?

Som nevnt er apriumfrukt en hybrid mellom en plomme og en aprikos, bortsett fra at tilleggsinformasjon om apriumtreet opplyser oss om at det er litt mer komplisert enn som så. Botanikere kaller slike hybrider en «interspesifikke».

Både apriums og bedre kjente pluoter er interspesifikke. De er komplekse genetiske krysninger der dusinvis av generasjoner av krysning av plomme og aprikoser med andre plomme-aprikos-hybrider resulterer i en frukt med førsteklasses smak og tekstur. Den resulterende apriumen er ikke så enkel som å krysse én enkelt aprikos med én enkelt plomme.

Tilleggsinformasjon om apriumtrær

Ingen vet nøyaktig hvor stor prosentandel av aprikos og plomme som er i en aprium. Imidlertid er det kjent at en pluot er mer en plomme med en glatt hud som ligner en plomme, mens en aprium er mer aprikos enn plomme med et ytre som minner om en uklar aprikos. For å forvirre ting enda merfrukt fra det voksende apriumtreet (og pluoten) er av flere varianter, hver med sin egen unike farge, form og modningstid.

Generelt har en aprium en lys oransje hud med litt "fuzz" og et oransje interiør som omgir en stein eller grop som ligner på en aprikos. De er omtrent på størrelse med en stor plomme og kjent for sin søte smak. De er tilgjengelige fra sen vår til sensommer og kan ofte finnes på det lokale bondemarkedet.

Siden pluots og apriums er ganske nye frukter, informerer videre undersøkelser om apriumtrær oss at de hybridiserte "nymotens" fruktene indirekte er et resultat av forskning pioneret av faren til vitenskapelig planteforedling, Luther Burbank. Han skapte plommen, halvt plomme og halvt aprikos, som en bonde/genetiker ved navn Floyd Zaiger brukte til å konstruere apriumen, så vel som over 100 andre fruktvarianter; alt, forresten, gjennom håndpollinering, ikke genetisk modifikasjon.

Aprium Tree Care

Selv om apriumer har et utseende som ligner en aprikos på utsiden, er smaken mer plommeaktig med et fast, saftig kjøtt. Introdusert i 1989 med kultivaren "Honey Rich", er dette et unikt eksemplar å dyrke i hjemmets frukthage. Husk at dette er et løvtre som vokser opp til 18 fot i høyden og krever enten en annen aprium eller et aprikostre for pollinering. Hvilken annen pleie av apriumtre er nyttig når du dyrker apriumtrær?

Når de dyrker apriumtrær, krever de et klima med varme vårer og somre for høsting, men de trenger også 600 kjøletimer med temperaturer under 45grader F. (7 C). Disse avkjølende temperaturene er nødvendige for at treet skal bli i dvale. Fordi de er en sjeldenhet blant frukttrær, må de sannsynligvis skaffes gjennom en spesialbarnehage eller dyrker, sannsynligvis via internett for levering.

Plasser treet i sol til delvis sol og i jord som er godt drenerende, fuktighetsbevarende og rik på organisk materiale. Hold området rundt treet fritt for ugress og se etter pulveraktig mugg og insekter som ferskenborer og bladruller. Insektmidler kan påføres treet om nødvendig når treet ikke blomstrer.

Apriumfrukt kan høstes når den ikke er helt moden og modnes raskt i en papirpose ved romtemperatur; men for optimal sødme, vent til frukten er moden - fast, men med en lett fjær når den er skånsomt presset og aromatisk. Frukten er kanskje ikke helt oransje, men den kan fortsatt være moden og søt. Forskjellen i farge er ganske enkelt en forskjell i mengden sol en frukt kan få enn en annen og er ingen indikasjon på modenhet eller sødme. Modne apriumer kan lagres i kjøleskapet i omtrent én uke.

Anbefalt: