Ville kalkuner i hageområder – tips for å avskrekke ville kalkuner

Innholdsfortegnelse:

Ville kalkuner i hageområder – tips for å avskrekke ville kalkuner
Ville kalkuner i hageområder – tips for å avskrekke ville kalkuner

Video: Ville kalkuner i hageområder – tips for å avskrekke ville kalkuner

Video: Ville kalkuner i hageområder – tips for å avskrekke ville kalkuner
Video: TEDDY vs TURKEY - How to deter wild turkeys from your vegetable garden. 2024, Kan
Anonim

Å bo nær dyrelivet gir noen spektakulære muligheter til å se dyr i deres naturlige habitater, gjøre det de kan best, men gartnere vet at noen ganger begynner dyrelivet å se tilbake. Hvis ville kalkuner begynner å se for nært inn i hagen din, har du en vanskelig kamp på hånden, men en som du kan vinne med utholdenhet.

Vill Tyrkia-kontroll

Ville kalkuner i hageområder er absolutt opprørende, men før du antar at den ville kalkunen du så i morges var den samme som spiste opp maisen din til ingenting, må du gjøre litt benarbeid. Oftere enn ikke er avlingsskader forårsaket av annet dyreliv enn kalkuner; de er rett og slett på feil sted til feil tid. Se rundt de skadede plantene for tegn på riper eller kalkunformede fotspor. Hvis avlingsangrepet ditt skjedde etter mørkets frembrudd, vet du at du må se på andre mistenkte, siden kalkuner raster om natten.

Når du er sikker på at ville kalkuner er de som spiser plantene dine, må du tenke som en kalkun. Å avskrekke ville kalkuner fungerer best når du bruker deres egen natur mot dem. For eksempel er skremmemidler veldig effektive, men bare hvis du varierer dem slik at kalkunen ikke oppdager enmønster. Å håndtere ville kalkunskadedyr er mest effektivt når du gjør disse tingene:

  • Gjør hagen din mindre vennlig. Dette betyr å holde plenen din kortklippet slik at det ikke er gressfrø å mate vandrende kalkuner og sørge for at tette busker og annen vegetasjon beskjæres og tynnes. Uten tilstrekkelig dekke eller et anstendig sted å ligge på, kan det hende at hagen din ikke er like lett å bli mål for.
  • Fjern fristelse. Hvis du har en liten hage, kan du dekke den med en penn eller bygge et høyt gjerde for å holde kalkunene ute. Selv om kalkuner flyr, flyr de vanligvis ikke inn i et lite inngjerdet område med mindre de er veldig sultne eller tingen du gjerdet inn er av høy verdi for dem.
  • Trakassere dvelende fugler. Alle fugler som fortsetter å henge rundt etter at du har gjort det klart at de ikke er velkomne, kan sendes på vei med enkel, konstant trakassering. Sprinklere på bevegelsesdetektorer, fyrverkeri, hunder og til og med å skyte riflen over hodet vil til slutt få disse gutta til å løpe, forutsatt at du bruker mange forskjellige metoder for trakassering sammen. Paiformer og andre grunnleggende støymakere vil miste kraften så snart kalkunene innser at de ikke representerer en reell trussel.

Anbefalt: