What Is A Dwarf Lilac Tree: Types Of Dwarf Lilacs For The Landscape

Innholdsfortegnelse:

What Is A Dwarf Lilac Tree: Types Of Dwarf Lilacs For The Landscape
What Is A Dwarf Lilac Tree: Types Of Dwarf Lilacs For The Landscape

Video: What Is A Dwarf Lilac Tree: Types Of Dwarf Lilacs For The Landscape

Video: What Is A Dwarf Lilac Tree: Types Of Dwarf Lilacs For The Landscape
Video: Three Great Lilacs for Your Garden: Miss Kim, Bloomerang and Dwarf Korean 2024, April
Anonim

Hvem liker ikke en nydelig syrinbusk? De myke lavendeltonene og den rike berusende duften gir alle en vakker hageaksent. Når det er sagt, har syriner en uheldig tendens til å bli store og uregjerlige, men de nye typene dvergsyrin har kompakte former samtidig som de gir byens mest prangende blomstershow. Vanlige syriner kan vokse 6 til 15 fot (2-4,5 m.) i høyden, men dvergsyrinvariantene er bare 4 til 5 fot (1-1,5 m.) og kan lett passe inn i små hager eller til og med containere.

Hva er en dvergsyrin?

Space-utfordrede gartnere, eller de som foretrekker en ryddig plante, vil elske dvergsyrin-variantene. Disse mindre buskene har samme farge og duft som standardformene med en mer kompakt form. Dvergsyriner er ganske nye utviklinger med den koreanske dvergen en av de første som ble markedsført.

Syringa er gammeldagse hageklassikere som tryller fram varme vårdager og skarpe netter. De er en av sommerbebuderne ettersom hele hagen begynner å ta farge. Syriner er nyttige som hekker, enkeltprøver og kantplanter. Med sin raske vekst og store former gir de duftskjerming rundt eiendommen. Dvergsyriner aksepterer en annen utfordring som beholder-, kant- og grunnplanter.

Hva er endverg syrin? Dvergsyrinvarianter er avlet på grunnstammer som fremmer mindre former, men som fortsatt gir en stor aromatisk kraft. De varierer fra 4 til 6 fot (1-2 m.) i høyden med en tettere ramme enn standardmotstykkene.

Typer av dvergsyriner

En av de mest kjente av de kompakte buskene er den koreanske dvergsyrinen eller Meyersyrinen. Denne diminutive planten er en pen liten busk som er omtrent 1 m høy og 1,5 m bred. Den tar grasiøs klipping og produserer 4 tommer (10 cm.) lange blomstrer av mørkefiolette blomster.

Andre typer inkluderer:

  • Palibin er en variant av koreansk syrin som er kjent for sin hardførhet ned til USDA-sone 3.
  • Josee, en kompakt syrin som kan bli opptil 2 m høy, er en re-bloomer med lavendel-rosa blomster.
  • Tinkerbelle er en tidlig blomstring med en krydret duft og fyldige vinfargede panicles.
  • En annen plante du bør vurdere når du dyrker dvergsyriner, er Boomerang. Den har en form på 1 x 1 m og rikelig med blomster med mindre blader enn de fleste syrinbusker.

Tips for dyrking av dvergsyriner

Syrinbusker foretrekker nordlig klima og blomstrer dårlig i sør. En beliggenhet i full sol i godt drenerende jord med gjennomsnittlig fruktbarhet vil gi den sunneste planten og de mest prangende blomstene.

Plant syrinen i et hull like dypt som rotklumpen, men dobbelt så bredt. Nye installasjoner vil kreve jevnt fuktig jord til de etablerer seg, og deretter en gang per uke om sommeren hvis nedbøren er mindre enn 2,5 cm.

Etter at de blomstrerer tiden inne for å beskjære disse syrinene, som blomstrer på gammelt tre. Fjern knust treverk og gamle stokker. Kutt eventuelt nyere tre tilbake til en vekstnode. Minimer mengden nytt ved som tas fordi det vil redusere neste sesongs oppblomstring.

Dvergsyriner er enkle å ta vare på og gir landskapet gammeldags eleganse.

Anbefalt: