Maple Tree Varieties: Informasjon om Maple Tree Identification

Innholdsfortegnelse:

Maple Tree Varieties: Informasjon om Maple Tree Identification
Maple Tree Varieties: Informasjon om Maple Tree Identification

Video: Maple Tree Varieties: Informasjon om Maple Tree Identification

Video: Maple Tree Varieties: Informasjon om Maple Tree Identification
Video: EP50: Identifying your sugar maple trees 2024, Kan
Anonim

Fra den lille 8 fot (2,5 m) japanske lønnen til den ruvende sukkerlønnen som kan nå høyder på 30,5 m eller mer, Acer-familien tilbyr et tre akkurat passe størrelse for enhver situasjon. Finn ut om noen av de mest populære lønnetrevariantene i denne artikkelen.

Typer of Acer Maple Trees

Lønnetrær er medlemmer av slekten Acer, som inkluderer mye variasjon i størrelse, form, farge og vekstvaner. Med alle variasjonene er det vanskelig å finne noen få åpenbare funksjoner som gjør et tre til en lønn. For å gjøre identifiseringen av lønnetre litt enklere, la oss begynne med å dele dem inn i to hovedgrupper: harde og myke lønner.

En forskjell mellom de to lønnetretypene er veksthastigheten. Harde lønner vokser veldig sakte og lever lenge. Disse trærne er viktige for trelastindustrien og inkluderer svarte lønner og sukkerlønner, kjent for sirup av overlegen kvalitet.

Alle lønner har blader delt inn i tre, fem eller syv fliker. Flikene på noen lønner er bare fordypninger i bladene, mens andre har fliker så dypt delt at et enkelt blad kan se ut som en klynge av individuelle, tynne blader. Vanligvis harde lønnerhar blader med moderate fordypninger. De er matte grønne på toppen og en lysere farge under.

Myke lønner inkluderer et bredt utvalg av trær, for eksempel røde og sølvlønner. Deres raske vekst resulterer i et mykt tre. Landskapsarkitekter bruker disse trærne for å få raske resultater, men de kan bli et problem i landskapet når de eldes. Rask vekst resulterer i sprø grener som lett knekker og faller, og forårsaker ofte skade på eiendom. De er utsatt for treråte og grunneiere må betale de høye kostnadene ved fjerning av tre eller risikere kollaps.

En annen ting som alle lønn har til felles er frukten deres, k alt samaras. De er egentlig bevingede frø som snurrer til bakken når de er modne, til stor glede for barn som blir fanget i en dusj av "svirvelfugler."

Hvordan identifisere lønnetrær

Her er noen kjennetegn ved noen av de mer vanlige typene Acer-lønnetrær:

japansk lønn (Acer palmatum)

japansk lønn
japansk lønn
japansk lønn
japansk lønn
  • Svært prydplante trær, japanske lønner kan bare vokse til 2-2,5 m (6 til 8 fot) i dyrking, men kan nå høyder på 40 til 50 fot (12-15 m.) i naturen
  • Strålende høstfarge
  • Trærne er ofte bredere enn de er høye

Red Maple (Acer rubrum)

rød-lønn
rød-lønn
rød-lønn
rød-lønn
  • Høyder på 40 til 60 fot (12-18,5 m.) med en bredde på 25 til 35 fot (7,5-10,5 m.) i kultivering, men kan nå over 100 fot (30,5 m.) ithe wild
  • Knallrød, gul og oransje høstfarge
  • Røde blomster og frukt

Silver Maple (Acer saccharinum)

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Disse trærne blir 15-21,5 m høye med baldakiner som er 10,5-15 m brede
  • De mørkegrønne bladene er sølvfargede under og ser ut til å glitre i vinden
  • De grunne røttene deres spenner fortau og fundamenter, noe som gjør det nesten umulig å dyrke gress under kalesjen

Sugar Maple (Acer saccharum)

Bilde
Bilde
Bilde
Bilde
  • Dette store treet blir 50 til 80 fot (15-24,5 m.) høyt med en tett baldakin som sprer seg 35 til 50 fot (10,5-15 m.) bred
  • Attraktive, blekgule blomster blomstrer om våren
  • Strålende høstfarge med mange nyanser på treet samtidig

Anbefalt: