Aspen Tree Types - Informasjon om Aspen Trees Varieties

Innholdsfortegnelse:

Aspen Tree Types - Informasjon om Aspen Trees Varieties
Aspen Tree Types - Informasjon om Aspen Trees Varieties

Video: Aspen Tree Types - Informasjon om Aspen Trees Varieties

Video: Aspen Tree Types - Informasjon om Aspen Trees Varieties
Video: ID That Tree: Trembling Aspen 2024, Kan
Anonim

Espetrær er et populært tillegg til landskap i Canada og de nordlige delene av USA. Trærne er vakre med hvit bark og blader som blir en slående gul nyanse om høsten, men de kan være kresne på noen forskjellige måter. Fortsett å lese for å lære mer informasjon om ospetrær, inkludert hvordan du tar vare på ospetrær i landskap.

Aspen Tree Information

Et problem som mange møter når de dyrker ospetrær, er deres korte levetid. Og det er sant - ospetrær i landskap lever vanligvis bare mellom 5 og 15 år. Dette skyldes vanligvis skadedyr og sykdommer, som kan være et reelt problem og noen ganger ikke har noen behandling.

Hvis du merker at ospen din blir syk eller infisert, er det beste du kan gjøre ofte å kutte det fornærmende treet. Ikke bekymre deg, du vil ikke drepe treet. Osp har store underjordiske rotsystemer som stadig setter opp nye suger som vil vokse til store stammer hvis de har plass og sollys.

Faktisk, hvis du ser flere osper vokse i nærheten av hverandre, er sjansen god for at de faktisk alle er deler av samme organisme. Disse rotsystemene er et fascinerende element iosp tre. De lar trærne overleve skogbranner og andre overjordiske problemer. Én ospetrekoloni i Utah antas å være over 80 000 år gammel.

Når du dyrker ospetrær i landskap, vil du sannsynligvis ikke ha en koloni som setter opp nye sugerier hele tiden. Den beste måten å forhindre denne spredningen på er å omgi treet ditt med en rund metallplate senket 0,5 m ned i bakken noen få meter fra stammen. Hvis treet ditt faller på grunn av sykdommer eller skadedyr, prøv å kutte det – du bør snart se nye suger.

Vanlige ospetrevarianter

Noen av de mer vanlige ospetrærne i landskap inkluderer følgende:

  • Sjelvende osp (Populus tremuloides)
  • koreansk osp (Populus davidiana)
  • Vanlig/europeisk osp (Populus tremula)
  • japansk osp (Populus sieboldii)

Anbefalt: