Ponderosa Pine Trees - Informasjon om dyrking av Ponderosa Pines

Innholdsfortegnelse:

Ponderosa Pine Trees - Informasjon om dyrking av Ponderosa Pines
Ponderosa Pine Trees - Informasjon om dyrking av Ponderosa Pines

Video: Ponderosa Pine Trees - Informasjon om dyrking av Ponderosa Pines

Video: Ponderosa Pine Trees - Informasjon om dyrking av Ponderosa Pines
Video: Sawing A Ponderosa Pine 2024, Kan
Anonim

Hvis du leter etter en furu som treffer bakken, kan det være lurt å lese seg opp om ponderosa furufakta. Hardfør og tørkebestandig, ponderosa furu (Pinus ponderosa) vokser raskt, og røttene graver dypt ned i de fleste typer jord.

Ponderosa Pine Facts

Ponderosa-furu er store trær som er hjemmehørende i Rocky Mountain-regionen i Nord-Amerika. En typisk kultivert ponderosa-furu vokser til rundt 60 fot høy med en grenspredning på omtrent 25 fot (7,6 m.). Å plante ponderosa furutrær krever en stor bakgård.

Nedre halvdel av den rette stammen er bar, mens den øverste halvdelen har grener med nåler. Nålene er stive og mellom 5 og 8 tommer (13 til 20 cm) lange. Barken til ponderosafuruen er oransjebrun, og den ser skjellete ut.

Ponderosa-furutrær blomstrer om våren det første året. De produserer både mannlige og kvinnelige kjegler. Hunnkonglene slipper sine vingede frø om høsten av treets andre år.

Planting av Ponderosa-furutrær

Ponderosa-furu er kjent for hastigheten de slipper røtter ned i jord. Av den grunn blir de ofte plantet for erosjonskontroll. Det hjelper at de tåler de fleste jordtyper, grunne og dype, sandeteog leire, så lenge den er i det minste lett sur.

Tiltrukket av furuens frodige grønne nåler og friske duft, planter mange gartnere ponderosa-furutrær i bakgårder og hager. De fleste gartnere kan vurdere å plante disse furutrærne siden de trives i USDA hardførhetssone 3 til 7.

Ponderosa Pine Tree Care

Hvis du vil ha en gjør-det-selv-treplantingsopplevelse, samle ponderosa kongler på senhøsten når de blir rødbrune. Dette vil sannsynligvis skje i oktober eller november. De harde, brune frøene vil falle fra kjeglene hvis du tørker dem på en presenning i et godt ventilert område. Du kan bruke dem til å dyrke ponderosa furu.

Alternativt kan du kjøpe en ung ponderosa-furu fra hagebutikken din. Ponderosa furustell er lettere hvis du planter treet på et solrikt sted på leirholdig, godt drenert jord. Ikke forsøm vann i etableringsperioden når du dyrker ponderosa furu. Unge furutrær setter ikke pris på vannstress, selv om modne eksemplarer tåler tørke.

Å plante ponderosa-furutrær er en god investering. Når du ser nærmere på fakta om ponderosa furu, finner du ut at disse trærne kan leve og trives i opptil 600 år.

Anbefalt: