Grapefrukttrepollinering – tips om manuell pollinering av grapefrukttrær

Innholdsfortegnelse:

Grapefrukttrepollinering – tips om manuell pollinering av grapefrukttrær
Grapefrukttrepollinering – tips om manuell pollinering av grapefrukttrær

Video: Grapefrukttrepollinering – tips om manuell pollinering av grapefrukttrær

Video: Grapefrukttrepollinering – tips om manuell pollinering av grapefrukttrær
Video: How to Hand Pollinate Squash and Pumpkin Flowers | Seed Saving 2024, Kan
Anonim

Grapefrukt er en krysning mellom pomelo (Citrus grandis) og den søte appelsinen (Citrus sinensis) og er hardfør mot USDA-vekstsonene 9-10. Hvis du er heldig nok til å bo i disse regionene og ha ditt eget grapefrukttre, lurer du kanskje på pollinering av grapefrukttre. Er det mulig å pollinere grapefrukttrær manuelt, og i så fall hvordan håndbestøves et grapefrukttre?

Hvordan håndbestøver et grapefrukttre

Først og fremst når du tenker på pollinering av grapefrukttre, er grapefrukt selvbestøvende. Når det er sagt, liker noen mennesker å pollinere grapefrukttrær manuelt. Vanligvis utføres håndpollinering av grapefrukttrær fordi treet dyrkes innendørs eller i et drivhus der det er mangel på naturlige pollinatorer.

I naturlige omgivelser utendørs er grapefrukten avhengig av bier og andre insekter for å føre pollen fra blomst til blomst. I noen områder kan mangel på bier på grunn av bruk av plantevernmidler eller kolonikollaps også bety at det er nødvendig med håndpollinering av grapefrukttrær.

Så, hvordan håndbestøver jeg et grapefruktsitrustre? Du bør først forstå mekanikken eller rettere sagt biologien til sitrusblomsten. Det grunnleggende er at pollenkorn må overføres til det klebrige, gule stigmaet som er plassert på toppen av søylen i midten av blomsten og er omgitt av støvbærerne.

Den mannlige delen av blomsten består av alle disse støvbærerne kombinert med en lang, slank tråd k alt støvbæreren. Inne i pollenkornet ligger sædcellene. Den kvinnelige delen av blomsten består av stigmaet, stilen (pollenrøret) og eggstokken der eggene er plassert. Hele den kvinnelige delen kalles pistillen.

Bruk en liten, delikat pensel eller en sangfuglfjær (en bomullspinne vil også fungere), og overfør forsiktig pollen fra støvbærerne til stigmaet. Stigmaet er klebrig, slik at pollenet kan feste seg til det. Du bør se pollen på børsten når du overfører den. Sitrustrær liker fuktighet, så å legge til en fordamper kan øke pollineringshastigheten. Og det er hvordan man håndpollinerer sitrustrær!

Anbefalt: