Gjødsel for arborvitae: hvordan og når du skal mate arborvitae-trær

Innholdsfortegnelse:

Gjødsel for arborvitae: hvordan og når du skal mate arborvitae-trær
Gjødsel for arborvitae: hvordan og når du skal mate arborvitae-trær

Video: Gjødsel for arborvitae: hvordan og når du skal mate arborvitae-trær

Video: Gjødsel for arborvitae: hvordan og når du skal mate arborvitae-trær
Video: ПЛОВ. ЭТО ЛУЧШАЯ ЕДА ЧТО Я ЕЛ! СЕКРЕТ РАСКРЫТ УЗБЕКСКИЙ РЕЦЕПТ 2024, Kan
Anonim

Trær som vokser i naturen er avhengige av at jorda gir de næringsstoffene de trenger for å vokse. I et bakgårdsmiljø konkurrerer trær og busker om tilgjengelige næringsstoffer og kan kreve gjødsel for å holde dem sunne. Arborvitae er eviggrønne smalbladede trær med blader som ser ut som skjell. Ulike arborvitae-arter vokser til forskjellige former og størrelser, noe som gjør treet til et utmerket valg for hekker i alle høyder eller planteeksemplarer.

Kjære for sin raske vekst, arborvitae – spesielt de som er plantet i nærheten av andre trær eller i hekker – krever ofte gjødsel for å trives. Det er ikke vanskelig å begynne å gjødsle arborvitae. Les videre for å lære hvordan du gjødsler en arborvitae, og den beste typen gjødsel for arborvitae.

Fertilizing Arborvitae

Mange modne trær krever ikke gjødsling. Hvis arborvitae er plantet alene som et prøvetre og virker lykkelig og blomstrende, bør du vurdere å hoppe over gjødselen foreløpig.

Hvis trærne dine kjemper om næring med andre planter, kan det hende de trenger gjødsel. Sjekk om de vokser sakte eller på annen måte ser usunne ut. Før du gjødsler, lær om den optimale gjødseltypen for disse tøffeevergreens.

Hvilken type gjødsel for Arborvitae?

Hvis du vil begynne å gi gjødsel til arborvitae-trær, må du velge en gjødsel. Du kan velge en enkeltnæringsgjødsel som nitrogen, men med mindre du er helt sikker på at jorden din er rik på alle andre næringsstoffer, kan det være bedre å velge fullgjødsel for trær.

Eksperter anbefaler granulær gjødsel med langsom frigjøring for arborvitae-trær. Nitrogenet i denne gjødselen frigjøres over lang tid. Dette gjør at du kan gjødsle sjeldnere, og sikrer også at treets røtter ikke brenner. Velg en saktefrigjørende gjødsel som inneholder minst 50 prosent nitrogen.

Hvordan gjødsle en Arborvitae?

Riktig påføring av gjødsel for arborvitae-trær er et spørsmål om å følge enkle instruksjoner. Gjødselbeholderen vil fortelle deg hvor mye av produktet du skal bruke per tre.

For å gjødsle trærne dine, spred den anbef alte mengden gjødsel jevnt over rotsonen. Hold granulene godt unna plantens stammeområde.

Vann jorda under treet godt når du er ferdig med å gjødsle arborvitae. Dette hjelper gjødselen med å løse seg opp slik at den er tilgjengelig for røttene.

Når skal man mate Arborvitae?

Det er også viktig å vite når du skal mate arborvitae. Gjødsling av arborvitae på feil tidspunkt kan føre til problemer med treet.

Du bør gjødsle arborvitae i vekstsesongen. Tilby den første fôringen rett før ny vekst begynner. Gjødsle med anbef alte intervallerpå beholderen. Slutt å gjødsle arborvitae én måned før den første frosten i din region.

Anbefalt: