Ideer for sommerfuglbeholderhager – tips for å lage hager med sommerfuglbeholdere

Innholdsfortegnelse:

Ideer for sommerfuglbeholderhager – tips for å lage hager med sommerfuglbeholdere
Ideer for sommerfuglbeholderhager – tips for å lage hager med sommerfuglbeholdere

Video: Ideer for sommerfuglbeholderhager – tips for å lage hager med sommerfuglbeholdere

Video: Ideer for sommerfuglbeholderhager – tips for å lage hager med sommerfuglbeholdere
Video: Butterfly Container Gardens 2024, Kan
Anonim

Sommerfugler er et kjærkomment syn i enhver hage. De vil naturligvis komme til å livnære seg på mange blomstrende planter, men ved å sette ut de riktige blomstene i riktig stil, kan du lage en sommerfuglbeholderhage for å tiltrekke dem i hopetall rett til terrassen din, vinduet eller hvor som helst du kan plassere en beholder. Fortsett å lese for å lære om hvordan du lager hager med sommerfuglbeholdere.

Butterfly Container Garden Ideas

Noe av det viktigste å tenke på er å velge riktige planter. Hvis du virkelig vil skape et sommerfuglparadis, bør du arrangere en blanding av vertsplanter og nektarplanter. For sommerfugler er nektar en førsteklasses matkilde.

Nectar Plants for Butterflies

Blomster som er spesielt nektarrike har store blomsterklaser som følgende:

  • Mums
  • Yarrow
  • Butterfly weed
  • Koneblomster

Disse store, åpne nektarkildene er lett tilgjengelige for sommerfuglenes snabel. Ulike arter av sommerfugler er i stand til å spise bedre av forskjellige blomster, så plant en rekke nektarplanter for sommerfugler av mange varianter.

Vertsplanter for sommerfugler

Vertsanlegg forsommerfugler er ikke avgjørende, men de er en god idé. Plant litt milkweed, aster og rosemallow for å skape et sted for morsommerfugler å legge eggene og babylarvene for å mate. Disse plantene er kanskje ikke så mye å se på, men de vil oppmuntre til mye mer sommerfuglaktivitet og kanskje bare tillate deg å se hvordan det lages en puppe og dukker opp en ny sommerfugl eller to.

Tips for å lage sommerfuglbeholderhager

Sommerfugler elsker sol, så du bør lage en sommerfuglbeholderhage i et område som får minst seks timer med sol om dagen. De har imidlertid vanskelig for å kjempe mot vinden, så sørg for at ditt solfylte sted er beskyttet. Gi dem en flat, lys overflate, som en stein, hvor de kan sole seg.

Gi sommerfuglene en klar vannkilde ved å plassere en plantefat full av fuktet sand blant plantene. De trenger ikke mye vann, og sanden hjelper til med å forhindre at den fordamper.

Ulike arter av sommerfugler liker å spise fra planter med forskjellige høyder. For å sikre et stort antall sommerfugler, sett ut et bredt utvalg. Du kan fylle en enkelt stor beholder med høye, vertik alt voksende planter i ryggen, kortere planter i midten og lange, etterfølgende planter drapert over siden – eller ganske enkelt etterligne thriller-, filler-, spillereffekten.

Anbefalt: