Vinteriserende delphiniums - Care Of Delphiniums Om vinteren

Innholdsfortegnelse:

Vinteriserende delphiniums - Care Of Delphiniums Om vinteren
Vinteriserende delphiniums - Care Of Delphiniums Om vinteren

Video: Vinteriserende delphiniums - Care Of Delphiniums Om vinteren

Video: Vinteriserende delphiniums - Care Of Delphiniums Om vinteren
Video: ТУРЦИЯ / 3 ЛУЧШИХ БЛЮДА. SUB ENG, ESP 2024, Kan
Anonim

Delphinium er en staselig plante med høye, piggete blomster som forskjønner hagen på en stor måte i de tidlige sommermånedene. Selv om disse hardføre staudene er enkle å omgås og krever et minimum av stell, vil noen få enkle trinn sikre at de overlever vinterkulden uskadd.

Forbereder delphiniumplanter for vinteren

I forberedelse til vinterklargjøring av delphiniums, vann plantene regelmessig når vinteren nærmer seg og fortsett til bakken fryser så hardt at den ikke lenger kan absorbere fuktighet. Ikke vann med en sprinkler; gå inn der med en slange og la det sildre til røttene er gjennommettet.

Det er viktig at bakken er fuktig innover vinteren, slik at røttene ikke blir for tørre. Planten vil fortsette å fordampe fuktighet gjennom bladene, men den frosne bakken vil ikke ta imot vann for å erstatte den tapte fuktigheten.

Kutt plantene ned til en høyde på 6 til 8 tommer (15 til 20 cm.) etter den første drepende frosten om høsten, eller hvis du foretrekker det, kan du lagre dette trinnet til våren. En trimmet plante er lettere å dekke, men en intakt plante gir vintertekstur til hagen. Valget er ditt.

Uansett, fjern blader og annet planteavfall rundt omkringplanten for å motvirke sykdommer og skadedyr, inkludert snegler. Påfør minst 2 til 3 tommer (5 til 7,6 cm.) mulch på senhøsten, når bakken er kald, men ikke frossen. Bruk økologisk mulch som bark, halm, furunåler, tørt gress eller oppkuttede blader. Mulch beskytter delphinium på et par måter:

  • Det forhindrer skader forårsaket av frysing og tining som kan fryse kronen.
  • Det bevarer jordfuktigheten.

Unngå å bruke hele blader som mulch; de vil danne bløte matter som kan kvele delphiniumene dine. Hvis du har blader du vil bruke som mulch, kutte bladene ved å kjøre en klipper over dem et par ganger først.

Delphinium vinterpleie

Når du har vannet og mulket om høsten, er delphiniumpleie om vinteren minimal. Det er en god idé å vanne av og til i vintermånedene hvis bakken tiner nok til å suge opp vann.

Hvis du er en eventyrlysten gartner, kan det være lurt å prøve å så delphiniumfrø om vinteren. Med litt flaks vil frøene spire omtrent når vinteren løsner grepet for vårplanting.

Anbefalt: