Julekaktusblader blir lilla – grunner til at julekaktusbladene blir lilla

Innholdsfortegnelse:

Julekaktusblader blir lilla – grunner til at julekaktusbladene blir lilla
Julekaktusblader blir lilla – grunner til at julekaktusbladene blir lilla

Video: Julekaktusblader blir lilla – grunner til at julekaktusbladene blir lilla

Video: Julekaktusblader blir lilla – grunner til at julekaktusbladene blir lilla
Video: Я работаю в Страшном музее для Богатых и Знаменитых. Страшные истории. Ужасы. 2024, Kan
Anonim

Julekaktus er relativt problemfrie sukkulente planter, men hvis julekaktusbladene dine er røde eller lilla i stedet for grønne, eller hvis du merker at julekaktusbladene blir lilla på kantene, forteller planten din at noe er t helt riktig. Les videre for å lære om mulige årsaker og løsninger for rødlilla julekaktusblader.

Hvorfor blir julekaktusbladene lilla?

Ofte er en lilla fargetone på julekaktusbladene dine norm alt. Når det er sagt, hvis det er merkbart gjennom bladene, kan det signalisere et problem med planten din. Nedenfor er de vanligste årsakene til at bladene blir røde eller lilla på julekaktusene:

Ernæringsproblemer – Hvis du ikke gjødsler julekaktusen din regelmessig, kan det hende at planten mangler nødvendige næringsstoffer. Gi planten månedlig fra våren til midten av høsten med generell gjødsel for innendørs planter.

I tillegg, fordi julekaktus krever mer magnesium enn de fleste planter, hjelper det norm alt å gi en tilleggsfôring med 1 teskje (5 ml) Epsom-s alter oppløst i en gallon vann. Påfør blandingen en gang hver måned gjennom våren og sommeren, menikke bruk Epsom-s altblandingen samme uke som du bruker vanlig plantegjødsel.

Crowded røtter – Hvis julekaktusen din er rotbundet, kan det hende at den ikke absorberer næringsstoffer effektivt. Dette er en mulig årsak til rødlilla julekaktusblader. Husk imidlertid at julekaktus trives med overfylte røtter, så ikke ompott med mindre planten din har vært i samme beholder i minst to eller tre år.

Hvis du finner ut at planten er rotbundet, er det best å ompotte julekaktus om våren. Flytt planten til en beholder fylt med en godt drenert potteblanding som vanlig pottejord blandet med perlitt eller sand. Gryten skal bare være én størrelse større.

Location – Julekaktus krever sterkt lys om høsten og vinteren, men for mye direkte lys i sommermånedene kan være årsaken til at julekaktusbladene blir lilla på kantene. Flytting av planten til et mer passende sted kan forhindre solbrenthet og løse problemet. Pass på at plasseringen er borte fra åpne dører og trekkfulle vinduer. På samme måte bør du unngå varme, tørre områder som i nærheten av en peis eller varmeventil.

Anbefalt: