Symptomer på jordbærallergier - hvorfor jordbærblader forårsaker kløe

Innholdsfortegnelse:

Symptomer på jordbærallergier - hvorfor jordbærblader forårsaker kløe
Symptomer på jordbærallergier - hvorfor jordbærblader forårsaker kløe

Video: Symptomer på jordbærallergier - hvorfor jordbærblader forårsaker kløe

Video: Symptomer på jordbærallergier - hvorfor jordbærblader forårsaker kløe
Video: What are signs of a fruit or a pollen allergy? - Nemours Answers To Grow On 2024, April
Anonim

Allergier er ikke noe å lure med. De kan variere fra enkle intoleranser til fullblåste "hent epipennen og få meg til sykehuset"-reaksjoner. Jordbærallergier faller vanligvis i den siste kategorien og kan være ganske farlige. Det er viktig å merke seg hva symptomene på jordbærallergi er, og hvilke av vennene dine og familie som er allergiske mot jordbær. Litt forhåndskunnskap kan bidra til å beskytte sensitive personer og hindre deg i å få panikk hvis noen reagerer.

Symptomer på jordbærallergier

Matallergi er en immunreaksjon fra kroppen mot et vanligvis ufarlig stoff eller mat. De fleste allergier er ikke livstruende, men akutt følsomhet kan forårsake anafylaktisk sjokk, en alvorlig tilstand som krever legehjelp.

Symptomer kommer vanligvis fra inntak av den støtende maten, men kan også dukke opp bare ved håndtering. Dette kan oppstå hvis du får utslett av å plukke jordbær. Jordbærplanteallergi er alvorlig og bør tas på alvor. Hvis du eller noen du kjenner er allergisk mot jordbær, kjenn tegnene og symptomene og når det er på tide å skynde seg til legene.

Jordbærplanteallergi manifesterer seg vanligvis som elveblest, kløe, hevelse, hvesing,muligens utslett, og av og til kvalme. Hos mange individer er et reseptfritt antihistamin tilstrekkelig for å dempe symptomene. Disse blokkerer histaminet kroppen produserer i høy hastighet for å motvirke forbindelsene i jordbæret som kroppen føler er farlige.

I svært alvorlige tilfeller kan anafylaktisk sjokk oppstå. Dette vises som pustevansker, hevelse i svelg og tunge, rask puls og svimmelhet, eller til og med bevisstløshet. Det er der epi-pennen kommer inn. Et epinefrinsprøyte forhindrer anafylaktisk sjokk og bæres vanligvis av alvorlige allergikere.

Utslett fra å plukke jordbær

Disse symptomene er alle veldig plagsomme og til og med farlige, men noen jordbærelskere ender opp med andre mer milde effekter fra bærene. Disse symptomene kan være svært milde og inkludere kontakteksem og urticaria.

Kontaktdermatitten vil forårsake utslett og kan være lysfølsom, noe som betyr at sollys vil gjøre det verre. Det skjer når jordbærblader forårsaker kløe etter kontakt.

Urticaria er ganske enkelt elveblest og kan fjernes med en steroidkrem eller vask området grundig, og det vil vanligvis forsvinne i løpet av noen få timer.

Hvis du har noen av disse effektene, kan du fortsatt sannsynligvis spise bærene, men du får utslett av å plukke jordbær. Bruk hansker og en langermet skjorte for å forhindre fremtidige problemer. Jordbærblader forårsaker kløe hos mange individer og er et vanlig irritasjonsmoment, men egentlig ikke farlig.

Beskyttelse mot jordbærplanteallergi

Hvis du har en allergi, har du detbli en ivrig etikettleser. Selv om en vare ikke viser allergenet ditt i ingrediensene, er det ingen garanti for at maten ikke ble behandlet i en plante som bruker den maten. Dette kan føre til krysskontaminering, og hos sensitive personer er dette like godt som å spise varen.

Det beste alternativet er å lage din egen mat når det er mulig og alltid spørre om innholdet i en rett hvis du spiser ute. Seriøse allergipasienter vet at de har med seg epi-penner eller en form for antihistamin.

Anbefalt: