Growing smooth hortensia - tips on planting wild hortensias

Innholdsfortegnelse:

Growing smooth hortensia - tips on planting wild hortensias
Growing smooth hortensia - tips on planting wild hortensias

Video: Growing smooth hortensia - tips on planting wild hortensias

Video: Growing smooth hortensia - tips on planting wild hortensias
Video: How to propagate hydrangeas by flower cuttings 2024, Kan
Anonim

Ville hortensiabusker kalles oftere glatte hortensiaer (Hydrangea arborescens). De er løvfellende planter hjemmehørende i det sørøstlige USA, men kan dyrkes i U. S. Department of Agriculture plantehardhetssone 3 til 9. Den ville hortensiaplanten blomstrer fra juni til den første frosten. Les videre for informasjon om dyrking av glatte hortensiaer.

Wild Hydrangea-busker

Denne hortensiaarten danner en lav haug med hjerteformede grønne blader og solide stengler som blir mørkegule om høsten. Planteløvet har en grov tekstur og vokser til ca. 3 til 4 fot (1 m.) høy med en enda bredere spredning når høsten kommer.

Blomstene er fruktbare og har jevn høyde, lett flatt ut og vises på toppen av solide stilker. Når de åpner seg er de litt grønne. Fargen endres til kremhvit når de modnes og deretter til brune når de visner. Ikke prøv å endre fargen ved å endre surheten i jorden; denne hortensiaarten endrer ikke blomstens nyanse i henhold til jordens pH.

Ulike kultivarer er tilgjengelig i handelen og tilbyr forskjellige blomsterformer og farger. For eksempel har "Annabelle"-kultivaren rene hvite blomster, runde som snøballer og 8 til 12tommer (20-31 cm.) i diameter. Noen nyere kultivarer produserer rosa blomster.

Growing Smooth Hydrangeas

Glatt hortensiapleie starter med å velge et passende plantested. En vill hortensia-plante vil ikke fungere godt i full sol på et varmt sted. Velg et sted som får sol om morgenen, men som har litt skygge under varmen på ettermiddagen.

Når du planter vill hortensia, finn et sted med godt drenert, fuktig, sur jord. Arbeid inn noen få tommer (8 cm) med organisk kompost før planting for å berike jorda.

Smooth Hydrangea Care

Når du er ferdig med å plante ville hortensiaer og etter at de er etablert, kan du vanne dem av og til hvis været er veldig tørt. Disse ville hortensiabuskene støtter ikke langvarig tørke uten å lide.

Hvis du trenger å forynge en vill hortensiaplante, beskjær busken til 15 cm om våren. Den blomstrer på nytt treverk og skal produsere stengler og nye blomster innen sommeren.

Anbefalt: