Cold Hardy Hortensia: Velge hortensia for sone 6-landskap

Innholdsfortegnelse:

Cold Hardy Hortensia: Velge hortensia for sone 6-landskap
Cold Hardy Hortensia: Velge hortensia for sone 6-landskap

Video: Cold Hardy Hortensia: Velge hortensia for sone 6-landskap

Video: Cold Hardy Hortensia: Velge hortensia for sone 6-landskap
Video: 6 Container Combinations to Love! 😍💚🥰 // Garden Answer 2024, Kan
Anonim

Hortensia er en av de ideelle buskene som tilbyr nydelige blomster med et snev av magi, siden du kan endre fargen på store bladblomster. Heldigvis for de i kjølig klima, kan du enkelt finne kalde hardføre hortensiaer. Er du interessert i å dyrke hortensia i sone 6? Les videre for tips om de beste hortensiaene for sone 6.

Cold Hardy Hortensia

Når du bor i sone 6, virker det noen ganger som om alle de beste buskene krever mildere klima. Men det er ikke sant for kaldharde hortensiaer. Med rundt 23 forskjellige typer hortensiaer finner du garantert hortensiaer for sone 6.

Den vilt populære, fargeskiftende storbladshortensiaen (Hydrangea macrophylla) er den mest følsomme for kulde av alle variantene. Men den er fortsatt hardfør i sone 6. Bigleaf produserer enorme snøballer av hvite, rosa eller blå blomster på forsommeren. Dette er de "magiske" kaldharde hortensiaene som endrer blomstens farge i henhold til jordsurheten.

Men storblad er kjent for å blomstre sparsomt i kaldt klima. Det gjør det viktig å tenke på god pleie av hortensia i sone 6. Ta noen skritt for å beskytte store blader ved å plante dem i et vindbeskyttet område. Du bør også dekke dem godt medorganisk kompost kommer høsten.

Hvis du dyrker hortensia i sone 6 og du heller vil ha en enda hardere hortensia, ta en titt på panikkhortensia (Hydrangea paniculata). Gartnere som bor i så kalde soner som sone 4 kan dyrke denne vakre busken, noen ganger referert til som trehortensia. Paniculata er ikke bittesmå planter. Disse kaldharde hortensiaene stiger til 15 fot (4,5 m.) høye. Blomstene deres endrer ikke farge, men du vil elske de enorme, kremhvite blomstene. Eller gå for den populære 'Limelight'-kultivaren for uvanlige grønne blomster.

Oakleaf hortensia (Hydrangea quercifolia) er en amerikansk innfødt busk og den trives ned til sone 5. Det betyr at den er en av de store hortensiaene for sone 6. Denne hortensiaen vokser til 6 fot (2 m.) høy og bred. Den tilbyr blomster som begynner en myk grønn, deretter blir elfenben når de modnes, og til slutt blekner til en rosa-lilla i juli. Hvis du er ute etter høstfarge eller vinterinteresse, vurder denne hortensiaen. De store, eikelignende bladene får en slående nyanse av kanel før de faller, og den eksfolierende barken er nydelig.

Sone 6 Hydrangea Care

Selv når du plukker kalde hardføre hortensiaer med vekstsoner som inkluderer dine egne, lønner det seg å baby disse buskene, i hvert fall de første årene. Hvis du gir optimal pleie av hortensia i sone 6, øker sjansene dine for suksess.

Når du vanner, sørg for at jorda er jevnt fuktig. Blomsterbedjorda må dreneres godt, siden plantene ikke tåler stående vann. Ikke beskjær med mindre det er absolutt nødvendig de første årene. Dette inkludererdeadheading.

Et annet godt tips for pleie av hortensia i sone 6 er kuldebeskyttelse. Dekk til de nye plantene dine om våren og høsten hvis været ser ut som frost. Bruk i tillegg et tungt lag med organisk mulch over røttene til all fare for frost er forbi.

Anbefalt: