Beste vinterløk for planting - informasjon om dyrking av vinterløk

Innholdsfortegnelse:

Beste vinterløk for planting - informasjon om dyrking av vinterløk
Beste vinterløk for planting - informasjon om dyrking av vinterløk

Video: Beste vinterløk for planting - informasjon om dyrking av vinterløk

Video: Beste vinterløk for planting - informasjon om dyrking av vinterløk
Video: Agrohoroskop for planting av vinterløk i august-september 2021 for de nordlige områdene 2024, April
Anonim

Vinterløk er en form for multiplikasjonsløk dyrket for de smakfulle grønne toppene og for løkene, som vanligvis høstes når de er 7,5 cm i diameter eller mindre. Vinterløk er i utgangspunktet det samme som "vanlig" løk, bortsett fra at de vokser i bunter og smaken er litt mildere. Som navnet antyder, er vinterløk flotte løk å dyrke over vinteren. De er også kjent som potetløk eller m alt løk.

Hvordan dyrke vinterløk

Vinterløk kan faktisk plantes om våren eller høsten. Imidlertid gir løk plantet om høsten generelt større avlinger. Mange gartnere liker å plante løk om høsten, og spar deretter noen små løk på et tørt sted for planting om våren.

Vinterløk kan plantes når som helst bakken kan bearbeides – vanligvis mellom oktober og desember i de fleste klima – eller to til tre uker før den første harde frysingen. Å dyrke vinterløk krever full sol, siden løken ikke vokser i skygge.

Planter løkene 2 til 4 tommer (5 til 10 cm.) dype, og la 4 til 6 tommer (10 til 15 cm.) mellom hver pære. Vannbrønn. Løken er under jorden og tåler kaldt vær. Imidlertid er et lag med mulch nyttig for overvintringløk i kaldt, nordlig klima.

Du kan også plante vinterløk i en beholder. Hold beholderen nær kjøkkendøren og høst løk for bruk gjennom vinteren. En beholder med en bredde på minst 18 tommer (45 cm.) er best.

Høste vinterløk

Hast de første vinterløkene to til tre måneder etter planting. Selv om du kan høste tidligere, vil løkene være veldig små og de vil ikke ha tid til å formere seg. (Når den tillates å modnes, produserer hver pære vanligvis syv eller åtte pærer.)

Fortsett å trekke eller grave løk til våren. For å spare noen til høstplanting, la toppene tørke før du trekker, og legg deretter løkene i solen i noen dager slik at det ytre dekket tørker. Oppbevar løkene på et kjølig, tørt sted til høsten plantes.

Beste vinterløk

Mange typer er tilgjengelige, og den beste måten å finne den beste vinterløken for ditt område er å eksperimentere med forskjellige varianter. Eksempler på populære vinterløk inkluderer:

  • Hvit multiplikatorløk, som utvikler pærer på størrelse med tommel
  • Gul potetløk, arveløk som har eksistert i godt over 200 år.

Andre inkluderer:

  • Kentucky Hill
  • Red
  • Yellow
  • Greeley's

Anbefalt: