Butterfly Ginger Lily Care - Growing Hedychium Ginger Lilies

Innholdsfortegnelse:

Butterfly Ginger Lily Care - Growing Hedychium Ginger Lilies
Butterfly Ginger Lily Care - Growing Hedychium Ginger Lilies

Video: Butterfly Ginger Lily Care - Growing Hedychium Ginger Lilies

Video: Butterfly Ginger Lily Care - Growing Hedychium Ginger Lilies
Video: How to grow Ginger Lily//Butterfly Lily//Hedychium Coronarium 2024, Kan
Anonim

Hedychium er hjemmehørende i tropisk Asia. De er en gruppe av forbløffende blomsterformer og plantetyper med minimal hardførhet. Hedychium kalles ofte sommerfugl ingefærlilje eller kranslilje. Hver art har en unik blomsterform, men karakteristisk "canna-lignende" stort løvverk. Hedychium har sin opprinnelse i områder der monsuner er vanlige og tung, fuktig, varm tropisk luft er normen. Prøv å etterligne deres opprinnelige vekstforhold for de sunneste Hedychium-plantene.

Hedychium Ginger Lily Info

Tropiske planter i hagen eller i containere minner om snøhvite strender, tett, frodig regnskog og eksotiske severdigheter og dufter. Hedychium er en tropisk plante som er hardfør i United States Department of Agriculture sone 8 til 11. For nordlige gartnere kan sommerfuglingefærplanter dyrkes i beholdere og bringes innendørs for de kjølige årstidene. Dette er en ekte ingefær i Zingerberaceae-familien, men rhizomene er ikke kilden til det kulinariske krydderet, ingefær.

Sommerfuglen ingefærlilje er en halvherdig flerårig, blomstrende plante. Blomstene er sterkt duftende og ganske berusende. Plantene er en del av det marginale regnskogsamfunnet i tropisk Asia. Som sådan gir delvis skyggeog organisk rik, fuktig jord er nøkkelen til dyrking av Hedychium ingefærliljer.

Flere arter er tilgjengelige for hjemmegartneren. De produserer pigger av blomster i nyanser av rødt, hvitt, gull og oransje. Blomsterstørrelsene varierer mellom artene, men hver har en dyp krydret duft. Blomsterpigger kan være opptil 6 fot høye og hver blomst varer i bare én dag. Bladverket kan bli 4 til 5 fot høyt og har en bred, sverdlignende form. Løvverk vil vedvare inntil en kuldekast dreper det til bakken.

En viktig bit av Hedychium ingefærliljeinformasjon er at planten ikke skal dyrkes i Brasil, New Zealand eller Hawaii. Det er en invasiv art i disse områdene og har naturalisert seg i noen regioner.

Growing Hedychium ingefærliljer

Hedychium-planter trives i halvskygge/sol i jord som har utmerket drenering, men forblir fuktig. Jordstenglene skal ikke være i myrjord, men planten krever jevnt vann.

Du kan plante jordstengler for raskere blomstring eller så frø innendørs og transplantere ute. Disse frøplantene vil ikke blomstre det første året. Frø til planter som er startet ute i varmt klima, bør plantes om høsten, 18 til 36 tommer fra hverandre og dekkes med 1/4 tomme jord.

Tynn frøplantene om nødvendig om våren. Unge sommerfuglingefærplanter vil ha godt av god blomstrende plantemat om våren.

Omsorg for sommerfugl-ingefærliljer

Hedychium trenger jevn fuktighet for best ytelse. Når alle blomstene er brukt opp, kutt av stilken for å la plantens energi rette seg mot jordstenglene. Hold bladverket godtbehandlet til den dør tilbake, da den vil fortsette å samle solenergi for å lagre for neste sesongs blomstring.

Om våren, del rhizomene til planter, og sørg for at hver har en vekstnode og røtter før du planter dem separat for en ny gruppe tropiske blomster.

I kaldt klima, grav opp jordstengler på sensommeren til tidlig høst, børst av jorda og oppbevar dem i torvmose inne i papirposer der temperaturene er kjølige, men ikke fryser og luften er tørr. Plant om tidlig på våren i beholdere eller forberedt jord og gjør deg klar til å nyte en av de mest berusende blomsterutstillingene du kan finne utenfor en tropisk region.

Anbefalt: