Starting Trompet Vine Cuttings: Tips on Propagating Trompet Vine From Cuttings

Innholdsfortegnelse:

Starting Trompet Vine Cuttings: Tips on Propagating Trompet Vine From Cuttings
Starting Trompet Vine Cuttings: Tips on Propagating Trompet Vine From Cuttings

Video: Starting Trompet Vine Cuttings: Tips on Propagating Trompet Vine From Cuttings

Video: Starting Trompet Vine Cuttings: Tips on Propagating Trompet Vine From Cuttings
Video: Growing Trumpet Vine From Cuttings: Orange Trumpet Vine Propagation 2024, Kan
Anonim

Trompetvine (Campsis radicans) er også passende kjent som kolibrivine, og er en kraftig plante som produserer frodige vinstokker og masser av prangende, trompetformede blomster fra midtsommer til den første frosten om høsten. Hvis du har tilgang til en sunn plante, kan du enkelt starte en ny trompetranke fra stiklinger. Les videre for å lære det grunnleggende om denne trompetplanteformeringen.

Hvordan rote trompetvinstokker

Forplantning av trompetvinstokker kan gjøres når som helst på året, ettersom vinstokkene roter seg lett. Imidlertid pleier å starte trompetvinstokker å være mest effektivt om våren når stilkene er møre og fleksible.

Forbered en plantebeholder på forhånd. En liten potte passer fint til en eller to stiklinger, eller bruk en større beholder eller et plantebrett hvis du planlegger å starte flere stiklinger. Pass på at beholderen har minst ett dreneringshull.

Fyll beholderen med ren, grov sand. Vann godt, og sett deretter potten til side for å renne til sanden er jevn fuktig, men ikke dryppende våt.

Klipp en 4 til 6-tommers (10 til 15 cm.) stilk med flere sett med blader. Gjør skjæringen på skrå med en steril kniv eller et barberblad.

Fjern de nedre bladene, med ett eller tosett med blader forblir intakte på toppen av stiklingen. Dypp bunnen av stilken i rothormon, og plant deretter stilken i den fuktige potteblandingen.

Plasser beholderen i sterkt, men indirekte lys og normale romtemperaturer. Vann etter behov for å holde potteblandingen jevnt fuktig, men aldri bløt.

Etter omtrent en måned drar du forsiktig i stiklingen for å se etter røtter. Hvis stiklingen har rotfestet, vil du føle en liten motstand mot slepet. Hvis skjæringen ikke gir motstand, vent en måned til og prøv igjen.

Når stiklingen har slått rot, kan du transplantere den til dens permanente plass i hagen. Hvis været er kaldt eller du ikke er klar til å plante trompetranken, transplanter vinstokken til en 6-tommers (15 cm) potte fylt med vanlig kommersiell pottejord og la den modnes til du er klar til å plante den utendørs.

Anbefalt: