Vinterplanter til hager - gode trær og busker med vinterinteresse

Innholdsfortegnelse:

Vinterplanter til hager - gode trær og busker med vinterinteresse
Vinterplanter til hager - gode trær og busker med vinterinteresse

Video: Vinterplanter til hager - gode trær og busker med vinterinteresse

Video: Vinterplanter til hager - gode trær og busker med vinterinteresse
Video: Planting for Winter Interest (for Beginners)! 🌲🌾❄️ // Garden Answer 2024, Kan
Anonim

Mange gartnere liker å inkludere busker og trær med vinterinteresse i bakgårdslandskapet. Tanken er å legge til interesse og skjønnhet til vinterlandskapet for å kompensere for hagens mangel på vårblomster og nye grønne blader i den kalde årstiden. Du kan lysne opp vinterlandskapet ditt ved å velge vinterplanter for hager som har dekorative egenskaper. Du kan bruke trær og busker med vinterinteresse, som fargerik frukt eller eksfolierende bark. Les videre for informasjon om planter for vinterinteresse.

Planter for vinterinteresse

Bare fordi vinterdagene er kalde og overskyet betyr ikke det at du ikke kan ha fargerike utstillinger av busker med vinterinteresse som lokker fugler inn i hagen din. Naturen klarer alltid å tilby variasjon og skjønnhet i hagen med solskinn, regn og snø. Ideelle vinterplanter for hager trives i bakgården når kulden legger seg, og skaper tekstur og overraskelser i landskapet når sommerbuskene er i dvale.

busker med vinterinteresse

For de som bor i U. S. Department of Agriculture plantehardhetssone 7 til 9, er kameliaer (Camellia spp.) utmerkede vinterplanter for hager. Buskene har blanke eviggrønne blader og prangende blomster i farger som spenner fra rosa til strålende rødt. Velg blant hundrevis av kameliaarter for å velge busker med vinterinteresse som passer til landskapet ditt.

Hvis du ikke trenger blomster for å pynte vinterplanter til hager, bør du vurdere buskbær, med lyse frukter som tilfører prikker med livlige farger. Bær tiltrekker fugler til hagen din og kan hjelpe dem med å overleve den lange vinteren. Bærproduserende busker med vinterinteresse inkluderer:

  • Firethorn (Pyracantha)
  • Chokecherry (Prunus virginiana)
  • Virginia creeper (Parthenocissus quinquefolia)
  • Chinaberry (Melia azedarach)

Trær med vinterinteresse

Eviggrønn kristtorn (Ilex spp.) er en bærprodusent som vokser til et nydelig tre. De knallrøde bærene og skinnende grønne kristtornbladene får deg kanskje til å tenke på julen, men disse trærne med vinterinteresse liver også opp hagen din i den kalde årstiden. Med hundrevis av varianter av kristtorn å velge mellom, kan du finne et tre som fungerer godt på den plassen du har.

En annen plante for vinterinteresse er crepemyrten (Lagerstroemia indica). Dette vakre treet er hjemmehørende i Sørøst-Asia. Den vokser til 25 fot (7,5 m.) i høyden og produserer 12-tommers (30,5 cm.) klynger av rysede hvite eller lilla blomster. Dens gråbrune bark skreller tilbake i flekker langs grenene og stammen, og avslører barklaget under.

Anbefalt: