Why Won't My Shasta Daisies Bloom - Få Shasta Daisies To Bloom

Innholdsfortegnelse:

Why Won't My Shasta Daisies Bloom - Få Shasta Daisies To Bloom
Why Won't My Shasta Daisies Bloom - Få Shasta Daisies To Bloom

Video: Why Won't My Shasta Daisies Bloom - Få Shasta Daisies To Bloom

Video: Why Won't My Shasta Daisies Bloom - Få Shasta Daisies To Bloom
Video: How to Shasta Daisies Care | Shasta Daisy Prune | Shasta Daisy Deadhead | Shasta Daisy Growth 2024, Kan
Anonim

Hvorfor blomstrer ikke Shasta tusenfryd? Blomstringstiden for Shasta tusenfryd strekker seg fra tidlig vår til sen høst. Det er en rekke årsaker til at en Shasta tusenfryd ikke blomstrer, og de fleste kan rettes opp med forbedret stell og vedlikehold. Les videre for å finne de vanlige årsakene til at Shasta tusenfryd ikke blomstrer, og lær tips for å få Shasta tusenfryd til å blomstre.

Få Shasta Daisy til å blomstre

Så dine Shasta tusenfryd vil ikke blomstre. Hva burde du gjøre? Nedenfor er de vanligste årsakene til at disse plantene ikke blomstrer, og trinnene du kan ta for å sikre en sunn blomstringstid for Shasta tusenfryd.

Regelmessig beskjæring og deadheading – Regelmessig deadheading av Shastas (fjerning av visne blomster) fremmer sunn blomstring til slutten av sesongen. Ellers bremses blomstringen og planten styrer energien sin til å produsere frø. I tillegg kan du beskjære planten til en høyde på omtrent 3 tommer etter at blomstringen er ferdig for sesongen.

Periodisk deling – Shasta tusenfryd har vanligvis fordel av deling hvert tredje til fjerde år, spesielt hvis du merker at planten ikke blomstrer eller ser sliten og overgrodd ut. Kast gamle, treaktige plantesentre. Plant friske klumper på nytt med to eller tre skudd og minst fire eller femrøtter.

Fôr meg, men ikke for mye – For mye gjødsel, spesielt gjødsel med høyt nitrogeninnhold, er definitivt for mye av det gode, og produserer frodige, bladrike planter med få (eller ikke) blomstrer. Grav noen spader med kompost eller godt råtnet gjødsel ned i jorden rundt planten, og fôr deretter Shasta tusenfryd hver tredje måned gjennom hele vekstsesongen, med lav-nitrogen gjødsel med et NPR-tall som 0-20-20. Det hjelper også å tilsette beinmel.

Temperaturer – Høye temperaturer kan stresse planten og sakte blomstringen til været modererer seg. På den annen side kan en sen frysing nappe knoppene og forhindre oppblomstring for den kommende sesongen. Dessverre er det ikke mye gartnere kan gjøre med temperatursvingninger, men et lag med mulch kan hjelpe.

Sollys – Shasta tusenfryd liker massevis av sol, og uten den vil de sannsynligvis protestere ved å nekte å blomstre. Hvis plantene dine er lange og lange, er dette et godt tegn at de strekker seg for å nå tilgjengelig lys. Du må kanskje flytte dem til et mer solrikt sted, men hvis det er varmt, vent til tidlig høst, omtrent seks uker før den første gjennomsnittlige frostdatoen i området ditt.

Vann – Shasta tusenfryd er tøffe, tørketolerante planter som ikke trives i fuktig jord. Med mindre tusenfrydene er nyplantet, trenger de vann bare når nedbøren er mindre enn omtrent en tomme per uke. Vann dypt på bakkenivå for å holde løvet og blomstene tørre, og la deretter jorden tørke før du vanner igjen. Pass på at tusenfrydene er plantet i løs, godt drenert jord.

Anbefalt: