Overvintrende trompetranker – Lær hvordan du vinterklarerer en trompetranke

Innholdsfortegnelse:

Overvintrende trompetranker – Lær hvordan du vinterklarerer en trompetranke
Overvintrende trompetranker – Lær hvordan du vinterklarerer en trompetranke

Video: Overvintrende trompetranker – Lær hvordan du vinterklarerer en trompetranke

Video: Overvintrende trompetranker – Lær hvordan du vinterklarerer en trompetranke
Video: BRUMATION SONG how frogs overwinter 2024, Kan
Anonim

Trompetranken vet virkelig hvordan den skal klatre. Denne løvfellende, klamrende vintreet kan klatre til høyder på 30 fot (9 m.) i løpet av vekstsesongen. De lyse skarlagenrøde, trompetformede blomstene er elsket av både gartnere og kolibrier. Vinrankene dør tilbake om vinteren for å vokse igjen neste vår. Les videre for informasjon om pleie av trompetranker om vinteren, inkludert hvordan du vintergjør en trompetranke.

Overvintrende trompetranker

Trompet vinstokker er hardføre i et bredt spekter, og vokser lykkelig i U. S. Department of Agriculture plantehardhetssone 4 til 10, så de trenger ikke vinterbeskyttelse i de fleste regioner. Trompetvinpleie om vinteren er minimal. Når kaldt vær kommer, vil de visne og dø; om våren starter de igjen fra null for å nå de samme, oppsiktsvekkende høydene.

Derfor er vinterpleie av trompetranker veldig enkelt. Du trenger ikke å gi mye trompetvinpleie om vinteren for å beskytte planten. Å ta vare på trompetvintreet om vinteren er ganske enkelt et spørsmål om å legge litt organisk mulch over vinrankens røtter. Faktisk er planten så hardfør, frodig og invasiv i den sørøstlige delen av landet at den kalles helvetesranke eller djevelens skosnor.

How to Winterize a TrumpetVine

Eksperter råder imidlertid gartnere som overvintrer trompetranker til å kutte dem kraftig om vinteren. Vinterpleie for trompetvin bør inkludere beskjæring av alle stilkene og løvet tilbake til innenfor 25,5 cm fra overflaten av jorda. Reduser alle sideskudd slik at det kun er noen få knopper på hver. Som alltid, fjern eventuelle døde eller syke stengler ved basen. Hvis du vil vite hvordan du kan vinterføre en trompetranke, er beskjæring det enkle svaret.

Gjør denne beskjæringen på senhøsten som en del av forberedelsene til overvintring av trompetranker. Årsaken til dette tette hårklippet er for å forhindre vintreets voldsomme vekst neste vår. Ikke glem å sterilisere beskjæringsverktøyet før du begynner med å tørke av bladene med en del denaturert alkohol, en del vann.

Hvis du inkluderer alvorlig beskjæring som en del av planen din for å ta vare på trompetvintreet om vinteren, får du den ekstra fordelen av ekstra blomster neste vår. Trompetranken blomstrer på nytt treverk for sesongen, så en hard trim vil stimulere til flere blomster.

Anbefalt: