Er kobber trygt for planter - informasjon om kobberbaserte plantevernmidler og soppmidler

Innholdsfortegnelse:

Er kobber trygt for planter - informasjon om kobberbaserte plantevernmidler og soppmidler
Er kobber trygt for planter - informasjon om kobberbaserte plantevernmidler og soppmidler

Video: Er kobber trygt for planter - informasjon om kobberbaserte plantevernmidler og soppmidler

Video: Er kobber trygt for planter - informasjon om kobberbaserte plantevernmidler og soppmidler
Video: 4 Common Mistakes Made When Managing Fungal Diseases in the Garden: Overview of 6 Basic Fungicides 2024, Kan
Anonim

De fleste seriøse gartnere vet hva kobberforbindelser kan gjøre for planter som sopp- og bakteriedrepende middel, men hva med å bruke kobber til sneglekontroll? Bruk av kobberbaserte plantevernmidler gir en trygg, ikke-giftig måte å kontrollere myk, slimete skadedyr som kan spise seg gjennom grønnsaksflekken din og forårsake betydelig bladskade på prydplanter.

Økologiske og bærekraftige gartnere vet at bruk av kobber i hagearbeid frastøter snegler og snegler uten å introdusere skadelige kjemikalier i landskapet. Det er enkle kobberbarrierer å kjøpe, eller du kan prøve en lokal påføring av Bordeaux-blanding for å stoppe de gnagende skadedyrene i sporene deres.

Bruk av kobber i hagearbeid

Kobberforbindelser er interessante stoffer som frigjør ioner som er giftige for enkelte sopp og bakterier fordi de ødelegger proteiner i plantevev. Dette kan høres dårlig ut, og det er faktisk i høye konsentrasjoner, men med forsiktig påføring og håndtering kan kobber være et effektivt verktøy mot sopp, soppproblemer og bakterielle sykdommer.

På midten av 1800-tallet ble det ganske ved en tilfeldighet oppdaget at en blanding av kobbersulfat med kalk var eneffektivt avskrekkende middel mot dunmugg på vinranker. Kobbersulfat løses lett opp i vann og i kombinasjon med kalk, som stabiliserer kobberet, er det trygt å bruke på planter med liten frykt for vevsskade.

Nye formler som bruker kobber som soppdreper bruker en form som er mindre løselig og fiksert, noe som forårsaker enda mindre sjanse for skade på avlingene dine. På samme måte oppdaget prøving og feiling at kobberbaserte plantevernmidler hadde en viss kontroll over snegler og snegler. Det antas at kontakt med kobber reagerer med insektets slim, og skaper noe som ligner et elektrisk støt og forstyrrer nervesystemet.

Er kobber trygt for planter? Fysiske kobberbarrierer utgjør ingen betydelige farer for hagen din, men en viss forsiktighet bør utvises når du bruker en sprøytet kobberformel.

Forms of Copper for Slug Control

De enkleste formene å bruke er kobberbarrierer. Dette er fysiske skjermer eller folier laget av kobber som du reiser vertik alt rundt området som skal beskyttes. Disse kan bare beskytte en seng eller plantekasse som er sneglefri, inkludert egg.

For å sikre at området ikke har inngjerdet av snegler eller snegler, dekk det til med svart plast og la solenergi "koke" ut eventuelle uønskede skadedyr. Sørg for å fjerne eventuelle planter før du bruker denne behandlingen.

En annen form for kobber å bruke mot disse gumlende inntrengerne er Bordeaux-blanding. Dette er en kobbersulfat- og limeblanding som kan børstes på treaktige stengler og stammer av planter for å gi beskyttelse i opptil ett år. Vær forsiktig ved påføring og følg blanding og påføringinstruksjoner.

Hvordan bruke kobberbaserte plantevernmidler

Kobberbarrierer kommer i en rekke former. Kobbertape eller folie påføres rundt stammer, bokser og beholdere. Stift den vertik alt rundt området som skal holdes. Kobberskjermer bør settes under jorden et par tommer 5 cm.) for å hindre snegler og snegler i å grave seg under skjermen. Kjøp en skjerm som er minst 10 cm bred.

For å binde tre og store buskstammer, vikle folien eller tapen rundt stilken, og la det være igjen flere tommer (8 cm) i hver ende. Fest med en klips og stram den flere ganger i året for å la stammen vokse og fortsatt holde stilken dekket av kobberet. Bruk en eddikløsning til å rense anløpte eller skitne kobberbarrierer og sikre at de fortsatt er effektive.

Valg av disse typene barrierer gir langvarig kontroll, ikke-giftig sikkerhet og forhindrer vevsskade på planter ved upassende påføring av flytende formler.

For trygt å bruke en Bordeaux-løsning, velg en som allerede er blandet og påfør behandlingen børstet på de treaktige stilkene til planter, 4 til 6 tommer (10-15 cm) opp fra jordlinjen. Hvis du tilsetter hvit lateksmaling i blandingen, vil den feste seg og vare lenger.

Kobberløsninger kan være svaret du leter etter for god snegle- og sneglekontroll.

Anbefalt: