Butterfly Bush Dying: Why A Butterfly Bush Is Not Coming Back

Innholdsfortegnelse:

Butterfly Bush Dying: Why A Butterfly Bush Is Not Coming Back
Butterfly Bush Dying: Why A Butterfly Bush Is Not Coming Back

Video: Butterfly Bush Dying: Why A Butterfly Bush Is Not Coming Back

Video: Butterfly Bush Dying: Why A Butterfly Bush Is Not Coming Back
Video: Q&A – My butterfly bush dies every winter and I have to replace it. What can I do? 2024, Kan
Anonim

Sommerfuglbusker er store verdier i hagen. De gir levende farger og alle slags pollinatorer. De er flerårige, og de skal kunne overleve vinteren i USDA-sonene 5 til 10. Noen ganger har de imidlertid vanskeligere for å komme tilbake fra kulden. Fortsett å lese for å lære hva du skal gjøre hvis sommerfuglbusken din ikke kommer tilbake til våren, og hvordan du gjenoppliver en sommerfuglbusk.

My Butterfly Bush Looks Dead

Sommerfuglplanter som ikke blader ut om våren er en vanlig klage, men det er ikke nødvendigvis et tegn på undergang. Bare fordi de kan overleve vinteren betyr det ikke at de kommer tilbake fra den, spesielt hvis været har vært spesielt dårlig. Vanligvis trenger du bare litt tålmodighet.

Selv om de andre plantene i hagen din begynner å vokse og sommerfuglbusken din ikke kommer tilbake, gi den litt mer tid. Det kan gå lenge etter siste frost før den begynner å sette ut nye blader. Mens sommerfuglebusken din dør kan være din største bekymring, bør den klare seg selv.

Hvordan gjenopplive en sommerfuglbusk

Hvis sommerfuglbusken din ikke kommer tilbake og du føler at den burde være det, er det detnoen tester du kan gjøre for å se om den fortsatt er i live.

  • Prøv skrapetesten. Skrap forsiktig en negl eller skarp kniv mot en stilk – hvis denne viser grønt under, så er den stilken fortsatt i live.
  • Prøv å vri en stilk forsiktig rundt fingeren – hvis den løsner, er den sannsynligvis død, men hvis den bøyer seg, er den sannsynligvis i live.
  • Hvis det er sent på våren og du oppdager død vekst på sommerfuglbusken din, beskjær den bort. Ny vekst kan bare komme fra levende stengler, og dette bør oppmuntre den til å begynne å vokse. Ikke gjør det for tidlig. En dårlig frost etter denne typen beskjæring kan drepe alt det sunne levende veden du nettopp har eksponert.

Anbefalt: