Er Moonseed Vine Invasive: Lær om Moonseed Vine-dyrkingsbetingelser

Innholdsfortegnelse:

Er Moonseed Vine Invasive: Lær om Moonseed Vine-dyrkingsbetingelser
Er Moonseed Vine Invasive: Lær om Moonseed Vine-dyrkingsbetingelser

Video: Er Moonseed Vine Invasive: Lær om Moonseed Vine-dyrkingsbetingelser

Video: Er Moonseed Vine Invasive: Lær om Moonseed Vine-dyrkingsbetingelser
Video: Vlog #130 Dünger streuen, wie funktioniert automatische Teilbreitenschaltung? 2024, April
Anonim

Hva er moonseed vine? Også kjent som vanlig moonseed vine eller Canada moonseed, moonseed vine er en løvfellende, klatrende vintreet som produserer hjerteformede blader og dinglende klynger av rundt 40 små, grønngule blomster, hver med en særegen, gul støvbærer. Blomstringstid er sen vår og forsommer. Les videre for mer informasjon om vinranker om månefrø.

Moonseed Vine Informasjon og fakta

Vanlig månefrøvinranke (Menispermum canadense) vokser fra et underjordisk rotsystem og reiser raskt med suger. I naturen er den ofte funnet i fuktige, løvskoger og solrike gjerderader, elvebredder og steinete åssider. Moonseed-vintreet vokser i USDA-hardhetssonene 4 til 8.

Blomster er erstattet av klaser av dyp lilla bær, som minner litt om druer. Frukten er imidlertid lett giftig og bør ikke spises.

Moonseed Vine dyrkingsbetingelser

Selv om moonseed-vintreet tåler delvis skygge, blomstrer den best i fullt sollys. Den vokser i nesten hvilken som helst moderat fruktbar, relativt fuktig jord og ser best ut når den har et gjerde eller espalier å klatre. Vintreet krever ingen beskjæring, men å kutte planten til bakken annenhver til tredjeår holder det pent og sunt.

Er Moonseed Vine invasiv?

Selv om moonseed-vintreet er en effektiv og attraktiv bunndekke i en skogshage, er planten invasiv i mange områder i det østlige USA og Canada. Av denne grunn bør du sjekke med ditt lokale utvidelseskontor før du planter denne vintreet for å se om den er egnet for dyrking i ditt område.

Også, hvis du vurderer å dyrke månefrø-vinranker i skogkledde omgivelser i hagen din, vær forsiktig med å gjøre det hvis du har små barn eller kjæledyr på grunn av giftigheten til bærene.

Denne vintreet, sammen med den lignende Carolina moonseed-vintreet, selv om den er attraktiv, må kanskje bare nytes på avstand i sitt opprinnelige habitat.

Anbefalt: