Carolina Moonseed Vine: How To Grow Carolina Moonseed In The Garden

Innholdsfortegnelse:

Carolina Moonseed Vine: How To Grow Carolina Moonseed In The Garden
Carolina Moonseed Vine: How To Grow Carolina Moonseed In The Garden

Video: Carolina Moonseed Vine: How To Grow Carolina Moonseed In The Garden

Video: Carolina Moonseed Vine: How To Grow Carolina Moonseed In The Garden
Video: Carolina Snail Sneed 2024, Kan
Anonim

Carolina moonseed vintreet (Cocculus carolinus) er en attraktiv flerårig plante som gir verdi til ethvert dyreliv eller innfødt fuglehage. Om høsten produserer denne semi-treaktige vintreet strålende klynger av rød frukt. Disse Carolina månefrøbærene gir en kilde til mat for ulike fuglearter og smådyr i vintermånedene.

Carolina Moonseed Info

Carolina-månefrøet har flere vanlige navn, inkludert Carolina-sneglefrø, rødbær-månefrø eller Carolina-korallperle. Bortsett fra sistnevnte, er disse navnene avledet fra bærets enkelt karakteristiske frø. Når de fjernes fra modnet frukt, ligner månefrø halvmåneformen til en trekvart måne og minner om den koniske formen til et skjell.

Den naturlige rekkevidden til Carolina-månefrø-vintreet går fra de sørøstlige amerikanske delstatene gjennom Texas og nordover inn i de sørlige delstatene i Midtvesten. I noen områder regnes det som et invasivt ugress. Gartnere rapporterer at Carolina månefrø kan være vanskelig å utrydde på grunn av dets omfattende rotsystem og den naturlige fordelingen av frøene av fugler.

I sitt naturlige habitat vokser disse månefrøplantene i fruktbar, sumpete jord eller nær bekker som renner langs skogkantene. Månefrørankene klatrer til høyder på 10 til 14 fot (3-4 m.). Som enTwining type vintreet, Carolina moonseed har potensial til å kvele trær. Dette er mer et problem i det sørlige klimaet der varmere temperaturer ikke forårsaker vinternedgang.

De hjerteformede bladene på denne vintreet dyrkes først og fremst for de livlige, fargede bærene, og legger til visuell appell til hagen i løpet av vår- og sommermånedene. De gulgrønne blomstene, som dukker opp på sensommeren, er ubetydelige.

Hvordan dyrke Carolina Moonseed-planter

Carolina moonseed vintreet kan startes fra frø eller stilk stiklinger. Frøene krever en periode med kald lagdeling og distribueres ofte av fugler eller smådyr som har spist frukten. Vintreet er tobolig, og krever både en hann- og en hunnplante for å produsere frø.

Plasser plantene i full sol til delvis skygge, pass på å gi dem et solid gjerde, espalier eller arbor å klatre opp i. Velg stedet med omhu, siden denne planten har en rask veksthastighet og har invasive tendenser. Carolina moonseed-vintreet er løvfellende i USDA-sonene 6 til 9, men dør ofte tilbake til bakken under tøffe vintre i sone 5.

Disse innfødte vinstokkene krever lite stell. De tåler varme og trenger sjelden ekstra vann. De kan tilpasses et bredt spekter av jordtyper fra sandete elvebredder til rik, fruktbar leirjord. Den har heller ingen rapporterte skadedyr- eller sykdomsproblemer.

Anbefalt: