What Is A Legacy Garden - Ideas For Planting A Legacy Garden

Innholdsfortegnelse:

What Is A Legacy Garden - Ideas For Planting A Legacy Garden
What Is A Legacy Garden - Ideas For Planting A Legacy Garden

Video: What Is A Legacy Garden - Ideas For Planting A Legacy Garden

Video: What Is A Legacy Garden - Ideas For Planting A Legacy Garden
Video: The Legacy of English Gardening 2024, Kan
Anonim

En arv, ifølge Merriam-Webster, er noe som overføres eller mottas av en forfar eller forgjenger, eller fra fortiden. Hvordan gjelder det hageverdenen? Hva er gamle hageplanter? Les videre for å lære mer om å lage eldre hager.

Hva er en gammel hage?

Her er en nyttig måte å se på å lage eldre hager: En arvhage innebærer å lære om fortiden, vokse for fremtiden og leve i nåtiden.

Legacy Garden Ideas

Når det kommer til gamle hageideer, er mulighetene nesten uendelige, og nesten alle typer planter kan bli en eldre hageplante. For eksempel:

Eldre hageideer for skoler – De fleste amerikanske skoler er ikke i gang i sommermånedene, noe som gjør hageprosjekter svært utfordrende. Noen skoler har funnet en løsning ved å lage en gammel hage, der skolebarn planter avlinger om våren. Den gamle hagen høstes av innkommende klasser om høsten, med familier og frivillige som passer plantene om sommeren.

College legacy garden – En college legacy garden ligner på en hage for yngre barn, men er betydelig mer involvert. Mesteldre hager opprettet ved høyskoler lar studentene bli direkte involvert i arealbruk, jord- og vannbevaring, vekstskifte, integrert skadedyrbekjempelse, bruk av blomster for pollinatorer, gjerder, vanning og bærekraft. Eldre hager er ofte finansiert av bedrifter og enkeltpersoner i det omkringliggende samfunnet.

Community legacy gardens – Mange selskaper med en ekstra jordlapp bruker dette landet til god bruk med en arvhage som involverer et partnerskap med ansatte og fellesskapsmedlemmer. Grønnsaker deles mellom deltakende gartnere med overskudd donert til matbanker og hjemløse. De fleste bedriftshager har et pedagogisk aspekt med opplæringsøkter, workshops, seminarer og matlagingskurs.

Legacy trees – Et arvetre til ære for en spesiell person er en av de enkleste måtene å plante en arvshage på – og en av de mest langvarige. Arvetrær plantes ofte på skoler, biblioteker, kirkegårder, parker eller kirker. Arvetrær velges vanligvis ut for sin skjønnhet, for eksempel hackberry, europeisk bøk, sølvlønn, blomstrende kornel, bjørk eller blomstrende crabapple.

minnehager – Minnehager er opprettet for å hedre en person som har dødd. En minnehage kan involvere tre, blomster eller andre gamle hageplanter, for eksempel roser. Hvis plassen tillater det, kan det inkludere turstier, bord og benker for rolig ettertanke eller studier. Noen eldre hager har barnehager.

Anbefalt: