Viburnum Borer Treatment - How To Fix Borer Skade on Viburnums

Innholdsfortegnelse:

Viburnum Borer Treatment - How To Fix Borer Skade on Viburnums
Viburnum Borer Treatment - How To Fix Borer Skade on Viburnums

Video: Viburnum Borer Treatment - How To Fix Borer Skade on Viburnums

Video: Viburnum Borer Treatment - How To Fix Borer Skade on Viburnums
Video: How to STOP the Squash Vine Borer! |This Actually Works| 2024, Kan
Anonim

Viburnumborer forårsaker alvorlig skade på busker i viburnumfamilien. Lær å identifisere disse skadeinsektene og eliminere dem fra landskapet med behandlingstipsene for viburnumborer i denne artikkelen.

Viburnum Borer Life Cycle

Så hva er viburnumborere? Viburnumborer er dagflygende møll som ligner mye på veps. De har mørke kropper med gule markeringer og klare vinger. Det krever en nøye inspeksjon for å se forskjellen mellom de to forskjellige artene av viburnumborere. Klarvingeboreren har hvite skjell i ansiktet, mens den mindre viburnumboreren mangler hvite skjell. Begge er omtrent en halv tomme lange med et vingespenn på omtrent tre fjerdedeler av en tomme.

De voksne møllene dukker opp på forsommeren. De legger egg nær sår på den nedre delen av viburnum-stammer, ikke mer enn 18 tommer over bakken. Rosa-hvite larver dukker opp fra eggene og kryper under barken der de lever av veden og innerbarken til de er godt mette og klare til å forpuppe seg. De blir voksne omtrent en måned etter forpupping.

Du vil sannsynligvis legge merke til skadene på buskene dine før du legger merke til de vanlige møllene. Boreskader på viburnum består av plantenedgang oggenerell nedgang. Du kan se små hull på bunnen av plantene der de voksne dukket opp. Det er ikke uvanlig at planten dør som følge av skadene.

Kontroll av Viburnum Borer

Stressede og skadede viburnum-busker tiltrekker seg disse borerne. Hold jorden rundt plantene fuktig, og mulch tungt for å forhindre sykluser med fuktig og tørr jord. Voksne legger eggene sine i nærheten av barkskader som gjør det lettere for larvene å komme inn i treet.

Forhindr skader i barken ved å unngå bruk av ugresshackere i nærheten av busken og dirigere en gressklipper slik at rusk flyr vekk fra busken. Planteresistente arter når det er mulig. Arrow-wood viburnum (Viburnum dentatum) har god motstand.

Permetrinbaserte insektmidler er effektive mot viburnumborere, men påføringen må være nøye timet for å fange de voksne når de flyr. Bruk feromonfeller for å finne den beste tiden for sprøyting. Spray ti dager etter at du fanger den første møll, og igjen 30 dager senere hvis du fortsatt fanger insekter. Påfør sprayen fra 18 tommer over bakken til jordlinjen.

Anbefalt: