Boksbommiddskade - behandling for buksbommidd

Innholdsfortegnelse:

Boksbommiddskade - behandling for buksbommidd
Boksbommiddskade - behandling for buksbommidd

Video: Boksbommiddskade - behandling for buksbommidd

Video: Boksbommiddskade - behandling for buksbommidd
Video: Sustainable Damage 2024, Kan
Anonim

Boxwood (Buxus spp.) er en populær busk i hager og landskap rundt om i landet. Busken kan imidlertid være vert for buksbommidd, Eurytetranychus buxi, edderkoppmidd så små at insektene er vanskelige å se med det blotte øye.

Hvis du skal plante nye buksbom, vurder varianter som er middbestandige. For eksempel er japansk buksbom mindre utsatt for buksbomspinnmidd enn europeiske og amerikanske varianter. Hvis din elskede buksbom allerede er infisert, les videre for tips om buksbommiddskader og buksbommiddkontroll.

Hva er buksbommidd?

Hva er buksbommidd? De er bittesmå insekter som spiser bort på bunnen av buksbomblader. Selv med en håndlinse kan du ha problemer med å se disse skadedyrene.

Du vil imidlertid se buksbommidden lett nok. Blader som er infisert med buksbom-edderkoppmidd ser ut som de har blitt stukket av nåler, og de kan være flekkete med veldig små gule eller hvite "fregner". Alvorlige angrep kan føre til avløving av plantene.

Boxwood Mite Control

Som ofte er tilfelle i hagen, er forebygging lettere enn å kurere når det kommer til buksbom-edderkoppmidd. En faktor ved midd angrep er påføring av høy nitrogengjødsel, så å unngå denne fallgruven er et godt første skritt.

For å forstå bekjempelse av buksbommidd, må du forstå livssyklusen til skadeinsektet. Buksbom edderkoppmidd legger runde, grønnaktige egg på undersiden av bladverket, og eggene overvintrer der. De klekkes ut i mai og vokser raskt opp, og legger egg selv i løpet av et par uker.

Det faktum at mange generasjoner blir født hver voksende sommer, gjør at du må starte tidlig med buksbommiddbekjempelse. Denne midden er mest aktiv om våren og forsommeren, så det er på tide å starte behandlingen for buksbommidd.

Behandling av buksbommidd varierer fra organisk til kjemisk. Start med vann. Bruk en rask vannstrøm fra slangen og vask midd fra buksbom-løvet.

Hvis denne tilnærmingen ikke fungerer, kan du spraye løvet om sommeren med hagebruksolje. Som en siste utvei kan du behandle buksbom-edderkoppmiddene med abamectin (Avid), bifenthrin (Talstar), malathion eller oxythioquinox (Morestan) i begynnelsen av mai.