Southern Blight Of Watermelon – Treating Watermelons With Southern Blight

Innholdsfortegnelse:

Southern Blight Of Watermelon – Treating Watermelons With Southern Blight
Southern Blight Of Watermelon – Treating Watermelons With Southern Blight

Video: Southern Blight Of Watermelon – Treating Watermelons With Southern Blight

Video: Southern Blight Of Watermelon – Treating Watermelons With Southern Blight
Video: Identifying and Treating Watermelon Diseases 2024, Kan
Anonim

For mange mennesker er saftige modne vannmeloner en sommerfavoritt. Hagefriske vannmeloner er elsket for sin søte og forfriskende smak, virkelig en fryd. Selv om prosessen med å dyrke vannmeloner er ganske enkel, kan selv de mest erfarne dyrkerne støte på problemer som reduserer utbyttet eller fører til at vannmelonplantene deres til slutt går bort.

For å dyrke den beste avlingen av vannmeloner, er det best at dyrkere gjør seg bedre kjent med skadedyr og sykdommer som kan påvirke den generelle helsen til planter. En slik sykdom, vannmelon, er spesielt skadelig i de varmeste delene av vekstsesongen.

Hva er Southern Blight of Watermelon?

Sydresyke på vannmeloner er en soppsykdom forårsaket av soppen, Sclerotium rolfsii. Selv om forekomsten av denne spesifikke sorten har økt i andre avlinger i løpet av de siste årene, er sykdommen av avlinger som vannmelon og cantaloupe vanlig og kan ofte forekomme i hjemmehagen.

Signs of Southern Blight on Watermelon

Tegnene og symptomene på sørlandssyke på vannmeloner er kanskje ikke umiddelbart merkbare. Vannmeloner med sørlandssyke kan først vise subtile tegn på visning. Denne visningen vil utvikle seg, spesielt på varme dager, og føre til at hele planten visner.

I tillegg til å visne, vil vannmelonplanter som er infisert med denne typen veke, demonstrere binding ved bunnen av planten. Over flere dager vil planten begynne å gulne og til slutt dø. Siden sykdommen er jordbåren, kan frukt i kontakt med bakken også plutselig begynne å råtne og forfalle.

Behandling av vannmeloner med sørlandsfarge

Selv om lite kan gjøres når sørlandspest har etablert seg innenfor vannmelonflekken, er det noen måter hjemmedyrkere kan bidra til å forhindre etableringen av denne soppen i jorda.

Siden soppen trives i jord som er både varm og våt, må dyrkere sørge for kun å plante i godt modifiserte og godt drenerende hagebed. Å jobbe dypt i sengen vil også bidra til å forhindre tilstedeværelsen av sykdommen.

I tillegg til fjerning av de infiserte plantedelene hver sesong, bør en tidsplan for vekstskifte følges fra en sesong til en annen.

Anbefalt: