Woolly Adelgid Control - Preventing Hemlock Woolly Adelgid-skade i landskap

Innholdsfortegnelse:

Woolly Adelgid Control - Preventing Hemlock Woolly Adelgid-skade i landskap
Woolly Adelgid Control - Preventing Hemlock Woolly Adelgid-skade i landskap

Video: Woolly Adelgid Control - Preventing Hemlock Woolly Adelgid-skade i landskap

Video: Woolly Adelgid Control - Preventing Hemlock Woolly Adelgid-skade i landskap
Video: HEMLOCK WOOLLY ADELGID CONTROL 2024, Kan
Anonim

Hemlock ull-adelgider er små insekter som kan skade eller til og med drepe hemlock-trær. Er treet ditt i fare? Finn ut om hemlock ull adelgid behandling og forebygging i denne artikkelen.

Hva er Woolly Adelgids?

Bare omtrent en sekstendedels tomme (1,6 mm) lange, ullaktige adelgider (Adelges tsugae) har en enorm innvirkning på hemlock-trær i den østlige delen av Nord-Amerika. Fôringspraksisen deres fører til at nåler og grener brunes og dør, og hvis angrepet forblir ubehandlet, sulter treet i hjel. Her er noen interessante fakta om disse bittesmå skadedyrene:

  • Alle ullede adelgider er kvinner. De formerer seg aseksuelt.
  • Når de spiser, skiller de ut voksaktige filamenter som til slutt dekker kroppen deres. Disse filamentene gir dem sitt "ullene" utseende. Den ullaktige pelsen beskytter insektene og eggene deres mot rovdyr.
  • Woolly adelgids sover gjennom sommeren og er aktive når temperaturene kjølner.

Hemlock Woolly Adelgid Damage

Ull-adelgiden er et bladluslignende insekt som kan vokse og formere seg på alle typer hemlocks, men bare den østlige og Carolina hemlocks avtar og dør av et angrep. Se nøye etter hemlock ull adelgidskader. Tidlig oppdagelse gir treet ditt en mye bedre sjanse for å overleve.

Insektene spiser ved å suge saft fra hemlocknåler, og nålene dør en etter en. Hvis ingenting gjøres for å stoppe angrepet, kan hele grenen dø. Her er en sesong-for-sesong-liste over faresignaler:

  • Om våren kan du se oransje-brune egg når du ser nøye på bunnen av nålene.
  • På forsommeren klekkes eggene, og ved nøye inspeksjon kan du kanskje se bittesmå, rødbrune, krypende insekter.
  • Sommeren er den enkleste tiden å oppdage insektene. De går i dvale under sommervarmen, men først spinner de små hvite reir av et voksaktig, ullaktig stoff. Reirene er mye lettere å se enn insektene selv.
  • Woolly adelgids kommer ut og begynner å mate igjen om høsten og vinteren.

Woolly Adelgid Control

Den beste behandlingen av ullen adelgider på et lite tre er å spraye treet med hagebruksoljer. Spray om våren etter at eggene klekkes, men mens insektene fortsatt kryper, og følg instruksjonene på etiketten. Denne metoden fungerer ikke på store trær. De bør behandles med et systemisk insektmiddel ved injeksjon eller jordbehandling. Dette er kortsiktige løsninger.

Behandlingen må gjentas hvert år. Det finnes ingen gode organiske behandlingsmetoder, men forskere jobber med noen av den ullaktige adelgidens naturlige fiender for å se om de kan brukes til å beskytte hemlock-trær.

Anbefalt: