Strawberry Geranium Plants - Tips on growing Strawberry Geranium

Innholdsfortegnelse:

Strawberry Geranium Plants - Tips on growing Strawberry Geranium
Strawberry Geranium Plants - Tips on growing Strawberry Geranium

Video: Strawberry Geranium Plants - Tips on growing Strawberry Geranium

Video: Strawberry Geranium Plants - Tips on growing Strawberry Geranium
Video: Strawberry Geranium - Saxifraga stolonifara - Facts and Care Tips 2024, Kan
Anonim

Jordbærgeraniumplanter (Saxifraga stolonifera) gir utmerket bunndekke. De når aldri mer enn en fot (0,5 m.) i høyden, de trives i skyggefulle områder med indirekte lys, og de sprer seg pålitelig gjennom stoloner: attraktive, røde ranker som strekker seg ut og roter for å danne nye planter. Fortsett å lese for å lære mer om stell av jordbærpelargonier og dyrking av jordbærpelargonier.

Strawberry Geranium Information

Også k alt jordbærbegonia, krypende saxifrage og krypende steinfolie, jordbærgeraniumplanter er hjemmehørende i Korea, Japan og østlige Kina. Til tross for navnet er de faktisk ikke geranier eller begonier. I stedet er de lavt til bakken eviggrønne stauder som sprer seg gjennom løpere som jordbærplanter gjør.

Bladene, som ser ut som begonia eller geranium (derav de vanlige navnene), er brede, runde og åreformet med sølv mot en mørkegrønn bakgrunn. Tidlig på våren produserer de små, hvite blomster med to store kronblader og tre små.

Strawberry Geranium Care

Å dyrke jordbærgeraniumplanter startes sjelden med frø. Hvis du planter noen små planter i et område med flekkete skygge, bør de sakteta den over og lag et fint bunndekke. Er jordbærgeranium invasiv? Som alle planter som sprer seg gjennom løpere, er det en liten bekymring for at de skal gå ut av hånden.

Spredningen er imidlertid relativt langsom, og kan alltid bremses mer ved å grave opp planter. Så lenge du holder øye med det, bør du ikke risikere at det blir invasivt. Alternativt dyrkes jordbærgeraniumplanter ofte som potteplanter eller i beholdere der det ikke er sjanse for at de sprer seg.

stell av jordbærpelargonier er relativt enkelt. Plantene liker rik jord og moderat vanning. De er hardføre fra USDA-sone 6 til 9, men i kalde vinterområder er det en god idé å dekke dem kraftig om høsten for å få dem gjennom de kalde månedene.

Anbefalt: