Pepper Companion Planting: Lær om planter som liker å vokse med pepper

Innholdsfortegnelse:

Pepper Companion Planting: Lær om planter som liker å vokse med pepper
Pepper Companion Planting: Lær om planter som liker å vokse med pepper

Video: Pepper Companion Planting: Lær om planter som liker å vokse med pepper

Video: Pepper Companion Planting: Lær om planter som liker å vokse med pepper
Video: Companion Planting // 16 Companion Plants for Peppers! 2024, Kan
Anonim

Dyrker du paprika? Du vil være glad for å vite at det er mange paprikaplanter som kan være til nytte for paprikaene dine. Hvordan kan følgesvenner for paprika skape sunnere planter med høyere avling? Les videre for å finne ut om sammenplanting av pepper og planter som liker å vokse med paprika.

Pepper Companion Planting

Planter for paprika eller andre grønnsaker jobber sammen symbiotisk, hver gir og/eller mottar noe fra den andre. Ledsagerplanting betyr ganske enkelt å gruppere forskjellige, men komplementære, planter sammen. Dette kan oppnå flere ting.

Ledsagsplanting kan gi skygge eller fungere som en vindbarriere, det kan lykkes med å forsinke ugress eller avskrekke skadelige skadedyr og sykdommer, eller det kan fungere som et naturlig espalier eller hjelpe til med å holde på fuktigheten.

Planter som liker å vokse med paprika

Det er mange planter som egner seg til å dyrke sammen med paprika.

Urter

Urter er fantastiske ledsagere av pepperplanter.

  • Basilikum avverger trips, fluer og mygg.
  • Persilleblomster tiltrekker seg nyttige rovveps som lever av bladlus.
  • merian, rosmarin og oregano ser ut til å ha en godartet effekt på paprika.
  • Dill sies å både tiltrekke seg nyttige insekter og frastøte skadedyr, og ledsagerplanting med paprika er også en stor plassbesparende.
  • Gløk er også flotte følgeplanter for paprika.

Grønnsaker

Tomater og paprika kan plantes i samme hage, men sørg for å rotere dem til et annet område den påfølgende vekstsesongen slik at de ikke overfører overvintrende patogener. Tomatene avskrekker jordnematoder og biller.

Gulrøtter, agurker, reddiker, squash og medlemmer av Allium-familien klarer seg alle bra når de dyrkes i nærheten av paprika.

Aubergine, et medlem av nattskyggefamilien sammen med paprika, trives sammen med paprika.

Spinat, salat og mangold er passende pepperledsager. De hjelper til med å fortrenge ugress og på grunn av sin korte vekst og raske modning, er de en fin måte å maksimere hageplassen og få inn en ekstra avling. Rødbeter og pastinakk kan også fylle ut plass, hemme ugress rundt paprikaene og holde jorda kjølig og fuktig.

Mais fungerer som vindfang og solbarriere for paprika, mens bønner og erter fikserer nitrogen i jorden, et nødvendig næringsstoff for paprika, og bidrar også til å blokkere vind og sol. Bokhvete kan dyrkes rundt pepperplanter for å tiltrekke seg pollinatorer, og når den først er høstet, fungerer den som grønn mulch for hagen.

Pepperplanter blandet med asparges er en annen flott plassbesparende. Når aspargesen er høstet om våren, kan paprikaen utnytte plassen.

Flowers

Mange blomster er også flotte følgeplanter forpaprika.

  • Nasturtiums er ikke bare fantastiske, men sies å avskrekke bladlus, biller, squashbugs, hvitfluer og andre skadedyr.
  • pelargonier frastøter kålormer, japanske biller og andre skadelige insekter.
  • Petunia er flotte følgeplanter for paprika, siden de også frastøter skadedyr som aspargesbiller, bladhopper, tomatormer og bladlus.
  • Franske ringblomster frastøter også biller, nematoder, bladlus, potetkrybber og squashkrybber på ikke bare paprika, men mange andre avlinger.

Planter å unngå

Som med alt, er det godt med det dårlige. Peppers liker ikke selskapet til hver plante, selv om dette er en ganske lang liste. Unngå å plante paprika i nærheten av medlemmer av Brassica-familien eller med fennikel. Hvis du har et aprikostre, ikke plant paprika i nærheten av det, siden en vanlig soppsykdom hos paprika også kan spre seg til aprikosen.

Anbefalt: