Plantering med pelargonier: hva du skal plante med pelargonier

Innholdsfortegnelse:

Plantering med pelargonier: hva du skal plante med pelargonier
Plantering med pelargonier: hva du skal plante med pelargonier

Video: Plantering med pelargonier: hva du skal plante med pelargonier

Video: Plantering med pelargonier: hva du skal plante med pelargonier
Video: Pelargonie 2024, Kan
Anonim

Pargonier er vakre og ekstremt populære blomstrende planter som vokser godt både i hagen og i containere. De er populære for sine lyse og noen ganger duftende blomster, men de tar med seg den ekstra bonusen ved å være spesielt gode følgeplanter. Fortsett å lese for å lære mer om ledsagerplanting med geranier og hva du skal plante med geraniumblomster.

Planter som vokser ved siden av geranier

Planting med pelargonier er så gunstig fordi de avskrekker noen svært vanlige og ødeleggende skadedyr. Pelargonier er kjent for å frastøte øreorm, kålorm og japanske biller. På grunn av dette er de beste følgeplantene for geranier de som er utsatt for å lide av dem, som mais, roser, druer og kål.

Duftende pelargonier antas også å avskrekke edderkoppmidd, bladhoppere og bomullsbladlus, noe som betyr at gode parfymerte pelargonier er nesten hvilken som helst grønnsak i hagen din. Spesielt edderkoppmidd kan ødelegge de fleste grønnsaksavlinger i sommervarmen, så de fleste planter vil ha godt av å ha pelargonier som blomstrer i nærheten.

Using Geranium Plant Companions

For effektiv skadedyrbekjempelse, plant en kantav pelargonier rundt grønnsakshagen din eller ganske enkelt plant dem blandet mellom grønnsakene, spesielt i nærheten av planter som har lidd av skadedyr tidligere.

Plant dem nær rosebusker for å holde insektene i sjakk og for å skape en attraktiv blomsteraksent. Selv om du ikke er ute etter skadedyrbekjempelse, er pelargonier fantastiske i seg selv og kan kombineres effektivt med komplementære farger.

Pargonier kommer i et bredt spekter av farger, og det er opp til deg hvordan du vil komplementere dem. Krysantemum, for eksempel, er et godt valg for følgesvenner av geraniumplanter hvis du vil ha en slående seng med store blomster i mange fargetoner. Nesten alle ettårige eller flerårige planter som deler lignende vekstforhold vil gjøre en eksepsjonell nabo til geranier.

Anbefalt: