How Toxic Is Peace Lily: Lær om Peace Lily-toksisitet hos hunder

Innholdsfortegnelse:

How Toxic Is Peace Lily: Lær om Peace Lily-toksisitet hos hunder
How Toxic Is Peace Lily: Lær om Peace Lily-toksisitet hos hunder

Video: How Toxic Is Peace Lily: Lær om Peace Lily-toksisitet hos hunder

Video: How Toxic Is Peace Lily: Lær om Peace Lily-toksisitet hos hunder
Video: Spinosaurus Fishes for Prey | Planet Dinosaur | BBC Earth 2024, April
Anonim

Fredsliljer er ikke ekte liljer, men er i Araceae-familien. De er vakre eviggrønne planter som produserer kremhvite spader, som ligner på blomster. Tilstedeværelsen av disse plantene i hjemmet eller hagen kan utgjøre en risiko for kjæledyrene dine, spesielt hunder som liker å tygge forskjellige planter i landskapet. Hvor giftig er fredslilje? Les denne artikkelen for svar og tips om hvordan du kan beskytte kjæledyret ditt.

Hvor giftig er Peace Lily?

Så strålende som fredsliljer er når de blomstrer, er det en underliggende trussel i disse hetteblomstrende plantene. Tilstedeværelsen av fredslilje og hunder kan være en uvennlig ligning. Er fredslilje giftig for hunder? Alle deler av planten, fra stilker til blader og til og med de vakre blomstringene, inneholder et irriterende giftstoff som kan være farlig for menneskets beste venn, så det er best å fjerne eller gjerde av et område der fredsliljer vokser.

Fredslilje er ikke teknisk giftig, men den inneholder en forbindelse som kan være ekstremt plagsom for kjæledyr, barn og til og med en voksen hvis den konsumeres. Selv pollen fra spadix kan forårsake oral irritasjon hvis det slikkes av pels og poter. Synderen er tilstedeværelsen av kalsiumoksalatkrystaller. Disse kalles ogsåraphides, og er nåleskarpe og skyter ut av skadede deler av planten. Krystallene er uløselige og vedvarende når de kommer i kontakt med vev. Resultatet er en inflammatorisk reaksjon, som kan være mild til alvorlig og ledsaget av andre symptomer.

Symptomer på fredsliljetoksisitet hos hunder

Som om det ikke er nok å ha en betent, irritert munn, snute og hals, kan fredliljetoksisitet hos hunder også manifestere flere andre symptomer. Dyr kan også få diaré, kaste opp og vise overdreven sikling. I alvorlige tilfeller kan det se ut til at hunden din har problemer med å puste på grunn av en betent luftvei.

Symptomene kan være svært plagsomme, men gir vanligvis ikke grunnlag for en tur til veterinæren din. Hvis dyret viser tegn på ubehag i luftveiene eller hvis symptomene vedvarer, er det imidlertid på tide å ringe dyrelegen og søke behandling. I de fleste tilfeller er irritasjonen mindre og hjemmemedisiner kan gjøre susen. Hvis du er usikker på hvilken plante hunden din kan ha spist, er det også en god idé å søke råd hos veterinæren din.

Treating Peace Lily Symptoms

Hvis symptomene er milde og hunden ikke er i for mye nød, sørg for at det ikke er noen plantedeler i munnen. Prøv å skylle hundens munn og oppmuntre til å drikke vann. Isbiter kan lindre ubehaget eller til og med iskrem.

Hvis dyret har problemer med å puste, bør du ta det med til veterinæren. Steroider og betennelsesdempende legemidler er vanlig resept.

Når dyret ditt er komfortabelt, ta skritt for å fjerne fredslilje og hunder fra hverandres selskap. Enten pott opp plantene og plasser dem høyt, eller fjern dem fra landskapet. Å bestemme hvordan du skal håndtere problemet avhenger også av hvor vellykket hunden din har lært av leksjonen. I de fleste tilfeller vil dyret aldri komme i nærheten av planten igjen.

Anbefalt: