Hva er Oleander Leaf Scorch: Behandling av svidde blader på Oleanderplanter

Innholdsfortegnelse:

Hva er Oleander Leaf Scorch: Behandling av svidde blader på Oleanderplanter
Hva er Oleander Leaf Scorch: Behandling av svidde blader på Oleanderplanter

Video: Hva er Oleander Leaf Scorch: Behandling av svidde blader på Oleanderplanter

Video: Hva er Oleander Leaf Scorch: Behandling av svidde blader på Oleanderplanter
Video: Why Are the Leaves on My Oleander Turning Yellow? 2024, April
Anonim

Oleanders er allsidige blomstrende busker som ofte dyrkes i varmere klima. De blir sett så ofte at noen gartnere tar dem for gitt. Imidlertid tar en dødelig sykdom k alt oleanderbladsvidning nå sin toll på oleanderbestanden. Hvis du aldri har hørt om svidd oleanderblad, har du sannsynligvis spørsmål. Hva er svidd oleanderblad? Hva forårsaker bladsvidning på oleanderbusker? Kan du behandle det? Les videre for all informasjonen du trenger om dette emnet.

Hva er Oleander Leaf Scorch?

Oleanderbladsvidning er en sykdom som dreper oleanderbusker. Gartnere la først merke til den dødelige sykdommen i Sør-California for rundt 25 år siden. Det forårsaker svidde blader på oleanderplanter. Denne sykdommen dreper ikke plantene umiddelbart, men den dreper dem. Eksperter sier at mer enn 90 % av infiserte trær vil dø i løpet av de neste tre til fem årene.

What Causes Leaf Scorch on Oleander?

Hvis du vil vite hva som forårsaker svidde blader på oleanderbusker, vil du finne at det er to skyldige. Den første er en bakteriestamme, Xylella fastidiosa. Det er denne bakterien som faktisk angriper oleanderblader. Bakteriene lever av vevet ioleanderplanter som leder vann, k alt xylem. Ettersom mengden bakterier øker, er ikke en plante i stand til å lede væsker. Det betyr at den ikke har tilgang til vann og næringsstoffer.

Den andre skyldige er et insekt som kalles den glassaktige-vingede skarpretteren. Dette skadeinsektet suger oleandersaften, og sprer deretter de dødelige bakteriene fra den busken til den neste.

Hva er Oleander Leaf Scoch-symptomer?

Hvis du ser svidde blader på oleanderplanter, se opp. Oleanderbladsvidde forårsaker symptomer som ligner på brenning av sol, som gulning og hengende blader.

Over tid sprer sykdommen seg fra en gren til den neste til det er mange svidde blader på planten. Dette skjer mye raskere når været er varmt og tørt. Med tiden dør planten.

Hvordan begynner du å behandle Oleander Leaf Scoch?

Behandling av svidd oleanderblader er dessverre ikke effektivt. Mange oleandere har dødd eller blitt fjernet på grunn av denne sykdommen. Å trimme ut de gulnende delene av oleanderen kan få busken til å se bedre ut. Det er imidlertid ikke sannsynlig at det vil redde planten siden bakterien allerede har beveget seg.

Anbefalt: