Advance Scout Beetles In Gardens - How Scouts For Japanese Beetles Affect Your Garden

Innholdsfortegnelse:

Advance Scout Beetles In Gardens - How Scouts For Japanese Beetles Affect Your Garden
Advance Scout Beetles In Gardens - How Scouts For Japanese Beetles Affect Your Garden

Video: Advance Scout Beetles In Gardens - How Scouts For Japanese Beetles Affect Your Garden

Video: Advance Scout Beetles In Gardens - How Scouts For Japanese Beetles Affect Your Garden
Video: Flea beetles in my garden 2024, April
Anonim

Noen ganger er skjønnhet dødelig. Dette er tilfellet med japanske billespeidere. Japanske biller (Popillia japonica) ser nesten ut som om de har blitt smeltet av edle metaller, skinnende, metallisk grønn i fargen med kobbervinger. Disse skjønnhetene er ikke akkurat velkomne i hagen siden de spiser nesten alt i veien. Fortsett å lese for å finne ut hva forhåndsspeiderbiller er og andre fakta om japansk billespeider.

Hva er japanske speiderbiller?

Japanske biller er en metallisk grønn, oval og mindre enn ½ tomme (12,7 mm.) lang. De kobberfargede vingene dekker ikke helt magen, som har en rad med fem tuftede hår på hver side. Både hanner og hunner har denne karakteristiske fargen og markeringen, selv om hunnene er litt større.

Nyklekkede larver er omtrent 3,2 mm (1/8 tomme) lange og en halvtransparent kremaktig farge. Når larvene begynner å mate, kan imidlertid larvens mage-tarmsystem sees gjennom kroppsfargen. Billelarvene er den vanlige C-formen for andre larver.

Japansk Beetle-fakta

Som du kanskje gjetter, har japanske biller sin opprinnelse i Japan, men har nå hjemmehver stat øst for Mississippi-elven med unntak av Florida. Først oppdaget i USA i 1916, er spredningen av denne insektsvøpen diktert av temperatur og nedbør. Japanske biller liker jevn årlig nedbør og sommerjordtemperaturer på 17–27 C. og vinterjordtemperaturer over -9 C.

Japanske biller diskriminerer ikke og lever av over 350 plantearter, fra frukt, grønnsaker og prydplanter til åker- og fôravlinger og til og med ugress. Voksne lever av bløtvevet mellom venene, og etterlater et blondelignende skjelett (skjelettisering). Trær som har blitt kraftig skjelettformede, blir delvis avløvet.

Larvene lever under bakken på røttene til torv og andre planter. Dette begrenser mengden vann og næringsstoffer en plante kan ta opp.

Den gode nyheten er at disse skadedyrene har bare én generasjon per år; den dårlige nyheten er at det kan være alt som skal til for å ødelegge plantene dine. Voksne begynner å dukke opp fra jorden omtrent i midten av juni, og disse første voksne blir speidere etter andre japanske biller. De første som finner ut hvor smørebordet er i hagen din, vil varsle resten av de voksne ved å markere territorium som de kan følge. Dette er forhåndsspeiderbillene, som i utgangspunktet driver rekognosering i hagen din.

kontrollerende speidere for japanske biller

Nøkkelen til å kontrollere japanske biller er å oppdage de tidlige speiderne etter de andre japanske billene. Hvis beskjeden kommer ut, kan det være for sent og hagen din vil bli overkjørt. Voksne biller er mest aktive iettermiddagssol, så gjør et intensivt søk etter dem på dette tidspunktet. Hvis du ser noen, håndplukk dem og kast dem på den måten du selv velger.

Du kan også fange biller, men ulempen med dette er at bare tilstedeværelsen, fanget eller på annen måte, av japanske biller bare tiltrekker andre biller.

Så er det mulighet for å sprøyte med insektmidler. Hvis du gjør det, les og følg produsentens instruksjoner nøye, behandle hele planten og påfør om ettermiddagen når billene er aktive.

Både de voksne og larvene begynner å dø av i tørre jordforhold, så du kan velge å holde tilbake vanning av torv under høyest flukt for voksne biller, noe som kan redusere larvens bestand.

Biologisk kontrollresultater har en tendens til å være inkonsistente. En person sier at en ting fungerer og en annen sier at det ikke gjør det. Når det er sagt, siden de ikke skader hagen eller miljøet, sier jeg gi det en virvel. Insektparasittiske nematoder sies å elske japanske biller, og melkesporesykdom retter seg også mot de unge. Sopppatogener, som Beauveria bassiana og Metarrhiizium, kan også brukes for å redusere populasjonene.

Til slutt kan du inkludere planter i landskapet ditt som ikke tiltrekker seg japanske biller. Riktignok virker dette som svært få, men det er noen. Det er påstått at medlemmer av hvitløk- og løkfamilien vil avskrekke japanske biller, det samme gjør kattemynte, reinfann, peppermynte og rue.

Sederolje sies også å frastøte billene, så prøv å mulching rundt mottakelige planter med sedertreflis.

Anbefalt: