Hva er en ISD-behandling - Tips om ISD-behandling for sitrusplanter

Innholdsfortegnelse:

Hva er en ISD-behandling - Tips om ISD-behandling for sitrusplanter
Hva er en ISD-behandling - Tips om ISD-behandling for sitrusplanter

Video: Hva er en ISD-behandling - Tips om ISD-behandling for sitrusplanter

Video: Hva er en ISD-behandling - Tips om ISD-behandling for sitrusplanter
Video: What causes blood in urine? by Dr. S.K.Pal at Apollo Spectra Hospitals 2024, April
Anonim

Du har nettopp kjøpt et nydelig lite lindetre (eller et annet sitrustre). Mens du planter den, legger du merke til en merkelapp som sier "ISD-behandlet" med en dato og også en utløpsdato for behandlingen. Taggen kan også si «Retreat before Expiration». Denne taggen kan få deg til å lure på hva en ISD-behandling er og hvordan du kan trekke treet ditt tilbake. Denne artikkelen vil svare på spørsmål om ISD-behandling på sitrustrær.

Hva er en ISD-behandling?

ISD er et akronym for imidichloprid soil drench, som er et systemisk insektmiddel for sitrustrær. Sitrusformeringsbarnehager i Florida er lovpålagt å bruke en ISD-behandling på sitrustrær før de selges. ISD-merker på sitrustrær settes på for å fortelle kjøper når treet ble behandlet og når behandlingen utløper. Det anbefales at forbrukeren behandler treet på nytt før utløpsdatoen.

Mens ISD-behandling på sitrustrær hjelper til med å kontrollere bladlus, hvitfluer, sitrusbladgruvearbeidere og andre vanlige planteskadegjørere, er hovedformålet å forhindre spredning av HLB. Huanglongbing (HLB) er en bakteriell sykdom som påvirker sitrustrær som spres av den asiatiske sitruspsylliden. Disse psyllidene kan injisere sitrustrær med HLBmens de lever av bladene. HLB fører til at sitrusløvverk blir gult, at frukt ikke blir ordentlig dannet eller modnes, og til slutt dør hele treet.

Tips om ISD-behandling for sitrusplanter

Den asiatiske sitruspsylliden og HLB er funnet i California, Florida, Texas, Louisiana, Alabama, Georgia, South Carolina, Arizona, Mississippi og Hawaii. I likhet med Florida, krever mange av disse statene nå behandling av sitrustrær for å kontrollere spredningen av HLB.

ISD for sitrustrær utløper vanligvis omtrent seks måneder etter at de ble behandlet. Hvis du har kjøpt et ISD-behandlet sitrustre, er det ditt ansvar å retirere treet før utløpsdatoen.

Bayer og Bonide lager systemiske insektmidler spesifikt for behandling av sitrustrær for å forhindre spredning av HLB av asiatiske sitrus-psyllider. Disse produktene kan kjøpes på hagesentre, jernvarebutikker eller på nett.

Anbefalt: