Verbena Companion Planting: What Are Good Verbena Companions

Innholdsfortegnelse:

Verbena Companion Planting: What Are Good Verbena Companions
Verbena Companion Planting: What Are Good Verbena Companions

Video: Verbena Companion Planting: What Are Good Verbena Companions

Video: Verbena Companion Planting: What Are Good Verbena Companions
Video: COMPANION PLANTING that REALLY WORKS: Growing in the Garden 2024, Kan
Anonim

Verbena er et fantastisk valg for lav, bred dekning i blendende, lyse farger. Verbena er en flerårig plante ned til USDA sone 6. Den har imidlertid svært kort levetid, så selv om den kan overleve vinteren i ditt område, må den skiftes ut hvert annet eller tredje år. Mange gartnere i kaldere klima behandler den ganske enkelt som en ettårig, siden den blomstrer veldig raskt og kraftig selv i det første vekståret. Så hvis du skal plante verbena, hva er noen gode verbena-ledsagerplanter? Fortsett å lese for å lære mer om hva du skal plante med verbena.

Verbena Companion Plants

Ledsagsplanting kan være basert på noen få ting. En viktig grunn til å plassere visse planter i nærheten av hverandre er skadedyrbekjempelse. Noen planter frastøter naturlig visse skadedyr eller tiltrekker seg sine naturlige rovdyr. Disse dyrkes best i nærheten av andre planter som pleier å lide av disse skadedyrene.

Verbena, spesielt hvis den er usunn eller neglisjert, kan ofte bli offer for edderkoppmidd og trips. Noen gode følgeplanter for verbena som frastøter edderkoppmidd er dill, koriander og hvitløk. Hvis du vil holde deg til blomster i blomsterbedet, er mammaer og shasta tusenfryd også gode verbenafølgesvenner på grunn av deres evne til å drive edderkoppmidd bort og trekke inn rovdyrene sine. Basilikum sies å avskrekke trips.

What to Plant with Verbena

Utover skadedyrbekjempelse er en annen viktig ting å vurdere når du plukker følgeplanter for verbena vekstforhold. Verbena trives i varmt, solrikt, tørt vær. Hvis den blir utsatt for for mye skygge eller vann, kan den lett bli offer for pulveraktig mugg. Det er på grunn av dette at de beste verbena-ledsagerene er de som også liker det varmt, solrikt og tørt.

Husk også farge og høyde når du plukker følgeplanter for verbena. Avhengig av variasjon kommer verbena i nyanser av hvitt, rosa, rødt, lilla og blått. Den har aldri en tendens til å bli mer enn en fot (31 cm.) høy. Å velge en fargegane for hagen din er virkelig opp til din egen smak, men noen blomster som passer godt sammen med verbena inkluderer ringblomster, nasturtiums og zinnias.

Anbefalt: