Hva er en Lombardia-poppel: Lær om å dyrke Lombardia-poppel i landskap

Innholdsfortegnelse:

Hva er en Lombardia-poppel: Lær om å dyrke Lombardia-poppel i landskap
Hva er en Lombardia-poppel: Lær om å dyrke Lombardia-poppel i landskap

Video: Hva er en Lombardia-poppel: Lær om å dyrke Lombardia-poppel i landskap

Video: Hva er en Lombardia-poppel: Lær om å dyrke Lombardia-poppel i landskap
Video: How to Plant Poplars 2024, Kan
Anonim

Lombardia-poppeler (Populus nigra 'Italica') er rockestjernene i hjemmehagen, som lever raskt og dør ung. Mange huseiere velger dem når de trenger en rask personvernskjerm, men kommer til å angre senere. Hvis du leser opp fakta om Lombardia-poppeltre, vil du finne at disse trærne har fordeler, men også mange ulemper. For mer informasjon om Lombardia-popler i landskap, les videre.

Hva er en Lombardia-poppel?

Hva er en Lombardia-poppel? Denne arten av poppel er høy og tynn, dens form søyleformet. Den vokser godt i U. S. Department of Agricultures plantehardhetssone 3 til 9a. Lombardia poppeltrær vokser raskt. De kunne vokse til en moden høyde på opptil 60 fot (18 m.), og spre seg rundt 12 fot (3,65 m.). De fleste blir imidlertid drept av kreftsykdom innen 15 år, så store eksemplarer er vanskelige å finne.

Lombardia-poppeltrefakta forteller deg at trærne er løvfellende. De diamantformede bladene deres endres fra lysegrønne til flammende gyldengule, så faller de. Lombardia-popler i landskap utvikler små blomster om våren. Disse er imidlertid lite iøynefallende og forvandler ikke disse trærne til prydplanter. Den grågrønne barken på unge trær blir svart og furet over tid, noe somer grunnen til at de ofte også omtales som svart poppel.

Lombardia Poplar Care

Hvis du bestemmer deg for å dyrke lombardiske poppeltrær, plant dem på et sted med full sol. Trærne trenger også jord med god drenering, men godtar enten sur eller alkalisk jord.

Lombardia-poppelpleie inkluderer å kutte ned de mange sugene. Disse vises ved foten av trærne, både nær og langt fra treet. Røtter anses som invasive.

Lombardia Poplar Fordeler og ulemper

Til tross for sin raske vekst og attraktive høstfargeskjerm, har Lombardia-poppel ulemper. Den primære ulempen er treets mottakelighet for sykdommer og skadedyr.

Lombardia-poppel er svært utsatt for stammekreftsykdom. Det er praktisk t alt umulig å forebygge eller behandle denne sykdommen. Stengelkreftsykdom reduserer den gjennomsnittlige levetiden til Lombardia-poppelen til 10 eller 15 år. Det eneste du kan gjøre for å bekjempe sykdommen er å klippe av og brenne infiserte greiner.

Lombardia-poppeler i landskap er også mottakelige for andre sykdommer. Disse inkluderer bladsykdommer som rust, bladflekker og mugg. De er også magneter for skadedyr, inkludert:

  • Caterpillars
  • Aphids
  • Willow biller
  • Borers
  • Skala

Hvis du vil ha et søyleformet, smalkronet trær, bør du vurdere "fastigiate" kultivarer i arter som europeisk agnbøk, Armstrong-lønn og Leyland-sypress.

Anbefalt: