Bringebær for sone 3 - Hva er gode bringebærbusker for kalde klima

Innholdsfortegnelse:

Bringebær for sone 3 - Hva er gode bringebærbusker for kalde klima
Bringebær for sone 3 - Hva er gode bringebærbusker for kalde klima

Video: Bringebær for sone 3 - Hva er gode bringebærbusker for kalde klima

Video: Bringebær for sone 3 - Hva er gode bringebærbusker for kalde klima
Video: Growing Fruit in Cold Climates: Zones 3 and 4 2024, Kan
Anonim

Bringebær er det typiske bæret for mange mennesker. Denne saftige frukten vil ha solskinn og varme, ikke varme, temperaturer, men hva om du bor i et kjøligere klima? Hva med å dyrke bringebær i sone 3 for eksempel? Finnes det spesifikke bringebærbusker for kaldt klima? Den følgende artikkelen inneholder informasjon om dyrking av bringebærbusker med kaldt klima i USDA-sone 3.

Om sone 3 bringebær

Hvis du bor i USDA sone 3, får du vanligvis lave temperaturer på mellom -40 til -37 grader F. (-40 til -37 C). Den gode nyheten om bringebær for sone 3 er at bringebær trives naturlig i kjøligere klima. I tillegg kan bringebær i sone 3 også være oppført under Sunset-vurderingen A1.

Bringebær er av to hovedtyper. Sommerbærere produserer en avling per sesong om sommeren, mens alltidbærere produserer to avlinger, en om sommeren og en om høsten. Evigbærende (høstbærende) varianter har fordelen av å produsere to avlinger, og de krever mindre omsorg enn sommerbærere.

Begge typer vil produsere frukt i det andre året, men i noen tilfeller vil alltid bærere bære små frukter i det første høsten.

Å dyrke bringebæri sone 3

Druk bringebær i fullt sollys i godt drenerende jord på et sted i ly for vind. Dyp, sandholdig leir som er rik på organisk materiale med en pH på 6,0-6,8 eller svakt sur vil gi bærene det beste grunnlaget.

Sommerbærende bringebær tåler temperaturer ned til -34 grader F. når de er fullt akklimatisert og etablert. Disse bærene kan imidlertid bli skadet av svingende vintertemperaturer. Plant dem i en nordskråning for å skjerme dem.

Høstbærende bringebær bør plantes i en sørskråning eller et annet beskyttet område for å fremme rask vekst av fruktstokkene og frukting tidlig på høsten.

Plant bringebær tidlig på våren godt unna alle ville voksende bær, som kan spre sykdom. Klargjør jorden et par uker før planting. Endre jorda med mye gjødsel eller grønn vegetasjon. Før du planter bærene, bløtlegg røttene i en time eller to. Grav et hull som er stort nok til at røttene kan spre seg.

Når du har plantet bringebæret, kutt stokken tilbake til 20-25 cm lang. På dette tidspunktet, avhengig av variasjonen av bær, må du kanskje gi planten en støtte som et espalier eller gjerde.

Bringebær for sone 3

Bringebær er utsatt for kuldeskader. Etablerte røde bringebær tåler temperaturer til -29 C, lilla bringebær til -23 C og svarte til -21 C. Vinterskade er mindre sannsynlig i områder der snødekket er dypt og pålitelig, og holderstokk dekket. Når det er sagt, vil mulching rundt plantene bidra til å beskytte dem.

Av de sommerbærende bringebærene som egner seg som bringebærbusker med kaldt klima, anbefales følgende typer:

  • Boyne
  • Nova
  • Festival
  • Killarney
  • Reveille
  • K81-6
  • Latham
  • Halda

Høstbærende bringebærbusker for kaldt klima inkluderer:

  • Summit
  • Autumn Britten
  • Ruby
  • Caroline
  • Heritage

Svarte bringebær som passer til USDA sone 3 er Blackhawk og Bristol. Lilla bringebær for kaldt klima inkluderer Ametyst, Brandywine og Roy alty. Kuldetolerante gule bringebær inkluderer Honeyqueen og Anne.

Anbefalt: