Kaldharde bregnerplanter - Lær om hagebregner som er hardføre til sone 3

Innholdsfortegnelse:

Kaldharde bregnerplanter - Lær om hagebregner som er hardføre til sone 3
Kaldharde bregnerplanter - Lær om hagebregner som er hardføre til sone 3

Video: Kaldharde bregnerplanter - Lær om hagebregner som er hardføre til sone 3

Video: Kaldharde bregnerplanter - Lær om hagebregner som er hardføre til sone 3
Video: Hardy Ferns Plant Profile 2024, Kan
Anonim

Sone 3 er en tøff en for stauder. Med vintertemperaturer ned til -40 F (og -40 C), kan mange planter som er populære i varmere klima bare ikke overleve fra en vekstsesong til den neste. Bregner er imidlertid en plantevariasjon som er ekstremt hardfør og tilpasningsdyktig. Bregner fantes på dinosaurenes tid og er noen av de eldste levende plantene, noe som betyr at de vet hvordan de skal overleve. Ikke alle bregner er kaldharde, men ganske mange er det. Fortsett å lese for å lære mer om kaldharde bregneplanter, spesielt hagebregner som er hardføre til sone 3.

Typer bregner for kalde klimaer

Her er en liste over bregner for hager i sone 3:

Northern Maidenhair er hardfør hele veien fra sone 2 til sone 8. Den har bittesmå, delikate blader og kan vokse til 18 tommer (46 cm.). Den liker rik, veldig fuktig jord og klarer seg godt i delvis og full skygge.

Japanese Painted Fern er hardfør ned til sone 3. Den har mørkerøde stilker og blader i nyanser av grønt og grått. Den vokser til 45 cm og foretrekker fuktig, men godt drenert jord i hel eller delvis skygge.

Fancy Fern (også kjent som Dryopteris intermedia) er hardfør ned til sone 3 og har et klassisk, helt grønt utseende. Den vokser fra 18 til 36tommer (46 til 91 cm.) og foretrekker delvis skygge og nøytral til lett sur jord.

Robust hannbregne er hardfør ned til sone 2. Den vokser 24 til 36 tommer (61 til 91 cm.) med brede, semi-eviggrønne blader. Den liker full til delvis skygge.

Begner bør alltid dekkes for å holde røttene kjølige og fuktige, men sørg alltid for å holde kronen avdekket. Noen kaldharde bregneplanter som er teknisk vurdert for sone 4 kan godt holde seg i sone 3, spesielt med riktig vinterbeskyttelse. Eksperimenter og se hva som fungerer i hagen din. Bare ikke bli for festet, i tilfelle en av bregnene dine ikke når våren.

Anbefalt: