Waggie Palm Info - Caring For Waggie Palm Trees In The Landscape

Innholdsfortegnelse:

Waggie Palm Info - Caring For Waggie Palm Trees In The Landscape
Waggie Palm Info - Caring For Waggie Palm Trees In The Landscape

Video: Waggie Palm Info - Caring For Waggie Palm Trees In The Landscape

Video: Waggie Palm Info - Caring For Waggie Palm Trees In The Landscape
Video: Waggie Palm tree (tracycarpus Wagnerianus)growth rate. Kentucky zone 7a 2024, Kan
Anonim

Nordlige gartnere kan fortvile hvis de har et tropisk tema i landskapet. Å bruke palmer som fokuspunkter er et åpenbart valg for slike opplegg, men de fleste er ikke pålitelige hardføre i kaldere strøk. Gå inn i waggie-palmen. Hva er en waggie palm? Dette er et plassbesparende, kuldetolerant palmetre med uendelig appell og enkel vedlikehold. Litt nyttig waggie palm info følger, så les videre og se om dette lille treet er den rette tropiske aksenten for deg.

Hva er en Waggie Palm?

Trachycarpus wagnerianus er den vitenskapelige betegnelsen for waggiepalmen. Den er en av vindmøllepalmene, såk alt fordi dens store blader minner om gamle vindmøllevinger eller -blader. Det er flere vindmøllepalmer, kjent som Trachys, for eksempel:

  • T. fortunei
  • T. latisectus
  • T. martianus
  • T. wagnerianus, the waggie

Hagtefolk i kjølige områder kan glede seg fordi waggiepalmer har stor toleranse for vind- og snøbelastninger. Å dyrke waggiepalmer er et perfekt valg der kalde forhold kan skade den populære kusinen T. fortunei.

Trachycarpus wagnerianus har en langsom veksthastighet og kan oppnå en høyde på 10 fot (3 m.) vedmodenhet. Å ta vare på waggie-palmer er enkelt på grunn av deres kompakte, kraftige vekst og tilpasningsevne til tørke, kulde og til og med kysts alteksponering. Det er til og med et stort eksemplar som vokser på Island. Waggie-palmer har brede grønne blader med sølvaktige undertoner. De er litt mindre planter enn T. fortunei, men bladene river ikke så mye i vinden og den naturlige formen har et tiltalende nesten bonsai-aktig utseende selv når den er ung, som den beholder ved modenhet.

Selv om denne planten ikke er så kjent som Trachycarpus fortunei, gjør denne planten stor sprut som et populært alternativ med mer fordelaktige egenskaper.

Waggie-palmer er også kjent som Chusan-palmer i miniatyr. De er hjemmehørende i Japan og har stor bruk i tempererte til kjølige områder, men de er også i ferd med å bli moderne i varme områder som Sør-California, Arizona og til og med Costa Rica. Stammer er raggete med gamle bladarr og kan vokse 30 til 60 cm per år til de er modne.

Waggie Palm Tree Care

Disse palmene er ikke selvrensende, der bladene faller naturlig og rent, og krever litt beskjæring for å fjerne gamle blader. Derfor tilsier god waggie-palmepleie sporadisk beskjæring. Imidlertid er det raggete, nesten lodne utseendet til stammen etter at gamle blader er fjernet ganske dyrisk og sjarmerende.

Mange gartnere dyrker waggiepalmer i containere der de kan pryde terrassen eller verandaen i årevis før de bør settes i bakken. Waggie palmekroner holder seg 1,5 til 2,1 m i diameter i full sol, men kan være smalere i skyggefulle omgivelserområder av hagen.

Waggiepalmer er svært tørketolerante, selv om det rapporteres om bedre vekst med regelmessig vanning i den tørre årstiden. Denne planten har utmerket motstand mot de fleste vanlige palmesykdommer og insekter. En av de vanlige problemene er gulfarging av bladene, vanligvis på grunn av utilstrekkelig næringsstoffer i jorda. Omsorg for waggiepalmer bør omfatte årlig gjødsling med god palmemat.

Bortsett fra det og sporadisk vanning og beskjæring av gamle blader, er Trachycarpus wagnerianus en lettstelt palme. Hvis temperaturen regelmessig kommer under 13 grader Fahrenheit (-10 C.), anbefales det at håndflaten dekkes om natten med et teppe, bobleplast eller burlap. Fjern dekket i løpet av dagen slik at anlegget kan samle solenergi. Hvis det oppstår stormskader, vent til våren med å kutte av skadet materiale og la planten komme seg sakte.

Anbefalt: