Identifisering av kvistbeskjæringsbiller - Lær om skade på kvistbeskjæringsbille

Innholdsfortegnelse:

Identifisering av kvistbeskjæringsbiller - Lær om skade på kvistbeskjæringsbille
Identifisering av kvistbeskjæringsbiller - Lær om skade på kvistbeskjæringsbille

Video: Identifisering av kvistbeskjæringsbiller - Lær om skade på kvistbeskjæringsbille

Video: Identifisering av kvistbeskjæringsbiller - Lær om skade på kvistbeskjæringsbille
Video: How To Identify And Control The Twig Beetle And Tussock Moth 2024, Kan
Anonim

Små greiner og rent kuttede kvister på bakken rundt et tre kan tyde på et problem med kvistavskjæringsbiller. Billene angriper mange typer trær, skaper rot på bakken og lar treet se fillete ut. Finn ut mer om å identifisere og kontrollere kvistavskjæringsbiller i denne artikkelen.

Hva er kvistbeskjæringsbiller?

Disse små insektene tilhører en familie av biller som kalles «langhorn». De får slektsnavnet fra antennene, som er litt lengre enn deres halvtommers (1,5 cm.) kropper. Det er billens larver som skader trær.

Larvene ser ut som små, hvite larver med gulaktig hår som dekker kroppen deres, og de spiser inne i kvistene. Når kvistene er hulet ut, bryter den neste sterke vinden dem av og de faller til bakken. Larven forblir i de falne kvistene hvor den etter hvert vil forpuppe seg og dukke opp som voksen.

Identifying Twig Pruner Beetles

Å lokalisere og identifisere voksne kvistbeskjærebiller er en utfordring, men larvene er lette å finne. Hvis du har f alt kvister rundt bunnen av et tre, ta dem opp og se nøye på de avkuttede endene. Hvis du ser et ov alt kammer fullpakket med avføringligner på sagflis, kan du satse på at å bryte fra hverandre kvisten vil avsløre små grubs. Fallne kvister med ovale kammer er diagnostiske for kvistavskjæringsbiller.

Twig Pruner Beetle Control

Kvistbeskjæringsbillekontroll er enkelt - det er bare å plukke opp og ødelegge kvistene som forsøpler bakken. Siden livssyklusen er fullført inne i de falne kvistene, vil eliminering av søppelet avbryte kvistavskjæringsbillens livssyklus slik at de aldri har en sjanse til å modnes og reprodusere seg. I tillegg har billen flere naturlige fiender som hjelper til med å ødelegge dem på larvestadiet.

Selv om du kan bli skremt av at det plutselig dukker opp mange kvister på bakken rundt treet ditt, kan du være trygg på at skaden på kvistavskjæringsbille ikke er alvorlig. Tapet av kvistene gjør ingen permanent skade, og du vil snart ikke kunne se at det noen gang har vært et problem. Du trenger aldri å ty til bruk av giftige insektmidler for å kontrollere insektet.

Anbefalt: