Hva er hjortesopper – Identifisering av hjortesopper i landskapet

Innholdsfortegnelse:

Hva er hjortesopper – Identifisering av hjortesopper i landskapet
Hva er hjortesopper – Identifisering av hjortesopper i landskapet

Video: Hva er hjortesopper – Identifisering av hjortesopper i landskapet

Video: Hva er hjortesopper – Identifisering av hjortesopper i landskapet
Video: TOP 5 bevis for liv etter døden 2024, Kan
Anonim

For mange huseiere kan sopp være en plage som vokser i plener, blomsterbed og velstelte landskapsplanting. Selv om de er plagsomme, kan de fleste sopppopulasjoner enkelt fjernes eller håndteres. Én type sopp, k alt «hjortsopp», finnes ofte i landlige hager.

Hva er hjortesopper?

Hjortesopp er en type sopp som ofte finnes i Nord-Amerika. Denne spesifikke typen sopp finnes vanligvis på dødt eller råtnende hardtre. Dette kan inkludere råtnende tømmerstokker, nedfelte trær og til og med noen typer mulcher. Det er imidlertid også registrert rådyrsopp i plenen eller på bartrær.

Disse frodige soppene vil sannsynligvis bli funnet i vekst når som helst gjennom året, så lenge temperaturene ikke er for kalde.

Identifisering av hjortesopp

Hjortesopp når vanligvis høyder på ca. 2 til 4 tommer (5-10 cm.). Ved å undersøke hetten på soppen er det mest sannsynlig at fargene varierer i nyanser av lys til mørk brun. Ettersom soppene fortsetter å eldes, endres gjellene til planten gradvis til en lys rosa farge.

Den rosa gjellefargen er bare en av nøkkelaspektene ved å identifisere hjortesopper. Dettesopp er mest sannsynlig i eller nær skogsområder der vekstforholdene er optimale. Når du identifiserer hjortesopp, er det best å be om hjelp fra en profesjonell feltguide. Som med alle andre typer sopp, kan mange giftige varianter se ganske like ut.

Er rådyrsopp spiselig? Selv om hjortesopper, Pluteus cervinus, anses som spiselige, må de brukes når de er veldig unge. Selv i disse tilfellene synes mange smaken er mindre enn hyggelig. Det er viktig å huske at villsopp aldri bør konsumeres uten absolutt sikkerhet for spiselighet. Å spise vill sopp kan være farlig, og i noen tilfeller dødelig. Hvis du er i tvil, må du alltid være forsiktig og unngå å spise dem.

Hvis du ikke er sikker på hva du skal gjøre med hjortesopper som dukker opp i plenen eller andre landskapsområder, er det best å bare la dem være. Som med de fleste typer soppsopp, er de nyttige for å hjelpe til med å bryte ned organisk materiale.

Anbefalt: