Planting med prydgress i sone 4 – prydgress for kalde klima

Innholdsfortegnelse:

Planting med prydgress i sone 4 – prydgress for kalde klima
Planting med prydgress i sone 4 – prydgress for kalde klima

Video: Planting med prydgress i sone 4 – prydgress for kalde klima

Video: Planting med prydgress i sone 4 – prydgress for kalde klima
Video: Работы, которые необходимо выполнить в январе в саду и огороде 2024, Kan
Anonim

Prydgress gir høyde, tekstur, bevegelse og farge til enhver hage. De tiltrekker seg fugler og sommerfugler om sommeren, og gir mat og ly for dyrelivet om vinteren. Prydgress vokser raskt og krever svært lite vedlikehold. De kan brukes som skjermer eller prøveplanter. De fleste prydgress er ikke plaget av hjort, kanin, skadeinsekter eller sykdom. Mange prydgress som ofte brukes i landskapet er hardføre til sone 4 eller lavere. Fortsett å lese for å lære mer om kaldt hardfør gress for hagen.

Prydgress for kalde klimaer

Prydgress er vanligvis delt inn i to kategorier: gress i den kalde årstiden eller gress i den varme årstiden.

  • Gress fra den kjølige årstiden spirer raskt opp om våren, blomstrer tidlig på sommeren, kan gå i dvale i varmen på midten av sensommeren, og vokse igjen når temperaturene kjølner tidlig på høsten.
  • Gress i den varme årstiden kan vokse sakte om våren, men tar virkelig fart i varmen på midten av sensommeren og blomstrer på sensommeren-høsten.

Å dyrke både kjølig og varm årstid kan gi landskapsinteresse hele året.

Cool Seasons Ornamental Grassfor sone 4

Fjærsivgress – Fjærsivgress har tidlige plumer som er 1,2 til 1,5 meter høye og kremfarget til lilla avhengig av variasjon. Karl Foerster, Overdam, Avalanche og Eldorado er populære varianter for sone 4.

Tufet hårgress – Vanligvis når dette gresset 3-4 fot (0,9-1,2 m) høyt og bredt, liker dette gresset sol til delvis skygge. Northern Lights er en populær variert kultivar av tuftet hårgress for sone 4.

Blåsvingel – Det meste av blåsvingel er dverg og klumper som dannes med blåaktige gresstrå. Elijah Blue er populært for border, prøveplanter og beholderaksenter i sone 4.

Blue Oat Grass – med høye klumper av attraktivt blått løvverk kan du ikke gå g alt med blått havregress i hagen. Sorten Sapphire er en utmerket sone 4-prøveplante.

Prydgress for varme sesongen for sone 4

Miscanthus – Også k alt jomfrugress, er Miscanthus et av de mest populære kaldharde gressene for hagen. Zebrinus, Morning Light og Gracillimus er populære varianter i sone 4.

Switchgrass – Switchgrass kan bli 2 til 5 fot (.6 til 1,5 m.) høyt og opptil 3 fot bredt. Shenandoah og Heavy Metal er populære varianter i sone 4.

Grama Grass – Tolerer dårlig jord og kjølige temperaturer, både Side Oats Grama og Blue Grama er populære i sone 4.

Little Bluestem – Little Bluestem tilbyr blågrønt løvverk som blir rødt om høsten.

Pennisetum – Disse små fontenegresseneblir vanligvis ikke større enn 2 til 3 fot (0,6 til 0,9 m) høye. De kan trenge ekstra beskyttelse i sone 4 vintre. Hameln, Little Bunny og Burgundy Bunny er populære i sone 4.

Planting med sone 4 prydgress

Prydgress for kaldt klima krever lite vedlikehold. De bør kuttes ned til 2-4 tommer (5-10 cm.) høye en gang i året tidlig på våren. Å kutte dem om høsten kan gjøre dem sårbare for frostskader. Gress gir mat og ly for fugler og annet dyreliv om vinteren. Å ikke kutte dem tidlig på våren kan forsinke ny vekst.

Hvis eldre prydgress begynner å dø i midten eller bare ikke vokser så godt som før, del dem tidlig på våren. Enkelte ømme prydgress, som japansk blodgress, japansk skogsgress og Pennisetum kan trenge ekstra mulch for vinterbeskyttelse i sone 4.

Anbefalt: