Growing White Spruce Trees - Lær om hvite grantrær i landskap

Innholdsfortegnelse:

Growing White Spruce Trees - Lær om hvite grantrær i landskap
Growing White Spruce Trees - Lær om hvite grantrær i landskap

Video: Growing White Spruce Trees - Lær om hvite grantrær i landskap

Video: Growing White Spruce Trees - Lær om hvite grantrær i landskap
Video: Nick Lane: Origins of Life, Evolution, Alien Life 2024, Kan
Anonim

Den hvite granen (Picea glauca) er et av de mest voksende bartrærne i Nord-Amerika, med en rekkevidde over hele det østlige USA og Canada, helt til Sør-Dakota hvor det er delstatstreet. Det er også et av de mest populære juletrevalgene. Den er veldig hardfør og lett å dyrke. Fortsett å lese for å lære mer informasjon om hvitgran, inkludert tips om dyrking av hvite grantrær og bruk av hvitgran.

White Spruce Information

Den vanligste bruken av hvitgran er juletreoppdrett. På grunn av deres korte, stive nåler og jevnt fordelte grener, er de perfekte for pynteoppheng. Utover det er hvite grantrær i landskap flotte som naturlige vindfang, eller i bestand av blandede trær.

Hvis ikke trærne hugges ned til jul, vil trærne naturlig nå en høyde på 40 til 60 fot (12-18 m.) med en spredning på 10 til 20 fot (3-6 m.). Trærne er veldig attraktive, holder nålene sine hele året og danner naturlig en pyramideformet form helt ned til bakken.

De er et viktig ly og matkilde for innfødt nordamerikansk dyreliv.

dyrking av hvite grantrær

Vokserhvite grantrær i landskapet er veldig enkelt og tilgivende, så lenge klimaet ditt er riktig. Trærne er hardføre i USDA-sone 2 til 6, og er veldig tøffe mot kaldt vintervær og vind.

De foretrekker full sol og klarer seg best med minst 6 timer direkte sollys per dag, men de tåler også skygge.

De liker jord som er lett sur og fuktig, men godt drenerende. Disse trærne vokser best i leirjord, men vil klare seg godt i sand og til og med godt drenert leire.

De kan startes både fra frø og stiklinger, og frøplanter transplanteres veldig enkelt.

Anbefalt: