Douglasgraninformasjon - Lær om dyrking av Douglasgraner

Innholdsfortegnelse:

Douglasgraninformasjon - Lær om dyrking av Douglasgraner
Douglasgraninformasjon - Lær om dyrking av Douglasgraner

Video: Douglasgraninformasjon - Lær om dyrking av Douglasgraner

Video: Douglasgraninformasjon - Lær om dyrking av Douglasgraner
Video: Spinosaurus Fishes for Prey | Planet Dinosaur | BBC Earth 2024, Kan
Anonim

Douglasgrantrær (Pseudotsuga menziesii) er også kjent som rødgraner, oregonfuruer og douglasgran. Imidlertid, ifølge informasjon om Douglasgran, er disse eviggrønne ikke furu, gran eller til og med ekte graner. De er høye, vakre bartrær som er hjemmehørende i det nordvestlige Stillehavet. For informasjon om dyrking av douglasgraner og tips om stell av douglasgran, les videre.

Douglas Gran-informasjon

Douglasgraninformasjon nevner to arter av douglasgran, kystsorten og Rocky Mountain-varianten. Begge er eviggrønne, men douglasgran ved kysten er høyere og vokser raskere. Treets innfødte rekkevidde sprer seg fra New Mexicos Rocky Mountains til Gulf of Alaska. Du finner de største douglasgranene i landskapet langs den våte stillehavskysten.

Douglasgran er et stort tre som vokser til over 120 fot (37 m.) når det er modent. Den rette stammen kan vokse til 4 fot (1 m.) i diameter og noen ganger til og med dobbelt så bred. Trærne har også lang levetid. Når du planter en douglasgran, husk at disse kjempene ofte lever 800 år.

Growing Douglas Firs

Douglasgraner i landskapet er elegante og attraktive. Treets form er høy, slanktrekant, og unge graner brukes ofte som juletrær. Det er også mange dvergvarianter tilgjengelig for hjemmegartneren. I skoger slipper douglasgraner de nedre grenene, men i det fri kan spredningen overstige 6 m.

Hagtefolk setter pris på douglasgraner i landskapet for sine grønnblå nåler. Arrangementet deres på kvistene ser ut som en flaskebørste. De som dyrker douglasgraner vil snart oppdage at konglene er eggformede og opptil 10 cm lange.

Planter et douglasgran

Før du begynner å dyrke douglasgraner, må du finne et godt plantested. De vokser best i områder med kalde vintre og varme somre i USDA plantehardhetssone 4 til 6.

Når du planter en douglasgran, sørg for å plassere treet i et område med utmerket drenering. Selv den beste pleie av Douglas-gran vil ikke gjøre det mulig for denne eviggrønne å trives i dårlig drenert jord. Pleie av douglasgran inkluderer å gi vanning om sommeren. Du må vanne mellom én og fire ganger hver måned, avhengig av nedbør og hvordan jorda holder vann.

Du vil klare deg best med å plante en douglasgran i et skyggefullt område. Enten halvskygge eller full skygge vil fungere fint. Vær sikker på at jorda er dyp, fuktig og godt drenert.

Når treet er etablert, er pleie av douglasgran minimal. Treet er tørketolerant og kan trives i områder med bare 41 cm nedbør årlig.

Anbefalt: