Treating Nematodes Of Cactus - Lær om kaktusrotknutenematoder

Innholdsfortegnelse:

Treating Nematodes Of Cactus - Lær om kaktusrotknutenematoder
Treating Nematodes Of Cactus - Lær om kaktusrotknutenematoder

Video: Treating Nematodes Of Cactus - Lær om kaktusrotknutenematoder

Video: Treating Nematodes Of Cactus - Lær om kaktusrotknutenematoder
Video: Nematode Worms and Crop Protection 2024, April
Anonim

Nematoder er bittesmå, mikroskopiske rundormer som lever i jorda og lever av planter. Mens noen er nitrogenfikserende og faktisk gunstige, kan andre forårsake alvorlig skade og åpne veier i planter for skadelige bakterier og sykdommer. Rotknute-nematoder er svært vanlige blant de fleste kaktusarter. Fortsett å lese for å lære mer om hvordan du oppdager kaktusrotnematoder og de beste metodene for å håndtere nematoder i kaktusrøtter.

kaktusrotknute-nematoder

Nematoder lever av planterøtter ved å grave seg inn i rotens cellevegger med et skarpt, spisst mateverktøy som kalles en sytlet. Stikksåret skapt av stiletten er vanligvis mer et problem enn tilstedeværelsen av selve nematoden, fordi den skaper en åpning som gjør at bakterier og sopp lett kan komme inn i planten og infisere den innenfra.

Rotknute-nematoder er en spesifikk type nematoder som lever av røtter og vanligvis skaper tydelige kjøttfulle masser, eller "galler" på røttene. Disse gallene gjør det vanskelig for kaktusen å trekke opp vann og næringsstoffer på riktig måte. Siden gallene dannes under jorden, er det nødvendig å se etter overjordiske tegn på at kaktusen din er infisert. Mangelen på tilstrekkelig vann og næringsstoffer kan gi en plante som er gulnet,skrumpet og forkrøplet utseende.

Treating Nematodes of Cactus

Den beste metoden for rotknute-nematodekontroll er forebygging. Hvis du planter kaktusene dine i beholdere, bruk alltid nytt, sterilt pottemedium og rengjør alle brukte beholdere grundig.

Hvis kaktusrotknutenematoder allerede er i jorden din, er det mulig å behandle med nematicider. Disse kjemikaliene kommer vanligvis i enten granulær eller flytende form, og kan påføres på flere forskjellige måter. Følg alltid bruksanvisningen på etiketten nøyaktig.

Det er lettere for planten å behandle jord før planting, men du kan behandle jorden rundt din etablerte kaktus på denne måten også.

Anbefalt: